KULTUR

Danmark får Pridefrimærker

De smukke Pridefrimærker skal nok blive en succes når der skal sendes julekort.
Foto: PostNord

PostNord er oppe på mærkerne, og udgiver i morgen frimærkerne til dine julekort, bryllupsinvitationer og almindelige breve for de kommende år.

Danskerne sender langt fra så mange breve, som vi tidligere har gjort, og derfor kæmper den danske afdeling af PostNord med underskud i milliardklassen.

Men frimærker udgives der stadig, og Danmark er i frimærkekredse kendt som et land med en lang og hæderkronet tradition for frimærker af høj teknisk og kunstnerisk kvalitet.

Nu kommer så Pridefrimærkerne, og de må gå lige i hjertet på enhver LGBTQ’er.

I al deres enkelthed viser frimærkerne et regnbuefarvet hjerte, og med svag skrift er der i regnbuestriberne skrevet inklusion, tolerance, ligestilling og mangfoldighed.

Out & About har spurgt PostNord hvem der har fået ideen til frimærkerne. Svaret er lidt vagt, og man henviser til en pressemeddelelse om frimærkerne, som udsendes torsdag. Her i vil være et citat fra Copenhagen Pride, og yderligere billedmateriale.

Copenhagen Pride spurgt til råds

For at få et klart svar spurgte vi Copenhagen Pride, om de har en finger med i spillet. -Og ja, det har de.

”Idéen om et pridefrimærke i regnbuens farver er kommet fra PostNord, som har haft Copenhagen Pride med i hele udviklingsprocessen af frimærkets design, for at sikre, at frimærket afspejler mangfoldighed og pride-bevægelsen på bedst mulig vis”, fortæller Copenhagen Prides kommunikationschef Thomas K. Rasmussen, og fortsætter:

”Vi synes, at resultatet er blevet rigtig flot, og vi er superglade for, at det nu kommer ud i butikkerne og på breve og postkort der sendes rundt i landet.”

PostNord skriver i sit frimærkeprogram for 2017 at ”Mangfoldighed er en selvfølge for PostNord. Med udgivelsen af to frimærker, der portrætterer Prideflagets velkendte regnbuefarver i et hjerte, vil PostNord være med til at gøre opmærksom på og hylde betydningen af vigtige begreber som f.eks. mangfoldighed og ligestilling.”

Frimærkerne er designet af Ella Clausen, og har begge værdien otte kroner. De sælges fra i morgen den 30. marts hvor man køber sine frimærker, eller fra PostNords hjemmeside.

Sverige fik verdens første frimærke med regnbueflaget den 4. maj 2016.