KULTURRAINBOW BUSINESS DENMARKSAMFUND

Danish Rainbow Awards: Og prisen går til….

Veninderne styrrede slagets gang, hvor hele fjorten priser skulle uddeles.  Foto: Frank Holm

Den røde løber var rullet ud, da de mange LGBT+ personer, der har været med til at gøre en forskel fortjent onsdag aften skulle hyldes ved årets Danish Rainbow Awards. Cirkusbygningen i København dannede igen rammen om årets store mangfoldighedsfest, hvor der skulle uddeles priser i fjorten kategorier.

Det var Veninderne, der skulle styre os sikkert gennem LGBT+ miljøets store prisshow, Danish Rainbow Awards. Ud over de mange nominerede og modtagere af prisen kunne årets værtinder byde velkommen til Sander Sanchez, Neigh, MathTheGamerGirl,  Ramona Macho og Københavns nyeste LGBT+ kor QueerQhoirQopenhagen, Tessa og Asbjørn som satte et smuk og flot musikalsk punktum for årets show.

Litteratur prisen: Chantal al Arab & Lars Henriksen – ”Bøssernes Danmarkshistorie”

Bøssernes Danmarkshistorie er et smuk, men barsk rejse. Chantal og Lars tog os med på en rejse gennem den fortid, som danner store dele af det fundament, LGBT+ personers verden er funderet på.

Kunst prisen: Mikkel Kaul og Rasmus Wegner – Queer Art // Copenhagen Pride 2022

Mikkel Kaul og Rasmus Wegner har med udstillingen Pride Art under årets Copenhagen Pride udfordret en elitær kunstkuratering. Udstillingen afspejlede et bredt spekter af de uendelige facetter, queer-miljøet har; hvor diversiteten er ligheden, og det unikke er det fælles.

Scene prisen: Platt-Form – Er vi gået forlangt

Trioen, der består af Laus Høybye, Jakob Fauerby og Mille Lehfeldt står skarpt i en scenografi af Simon Holk Witzansky og kostumer af Nicholas Nybro, når de deler ud af dem selv. Igennem sang og dans stiller de tre skarpt på blandt andet den hvide mands privilegier, kristendommen og abekopper.

Årets Artist: Female Future Sound

FFS er et kvinde-grundlagt DJ-kollektiv, som arbejder for kvinder og kønsminoriteter i musik og bidrager til utallige fester i og omkring LGBT+ miljøet.

Aktivistprisen: Unge Queers taler

Unge Queers Taler har gennem samtale og oplæg taget kampen op mod diskrimination i nattelivet og italesat den interne diskrimination og racisme, der findes LGBT+ miljøet. De arbejder for inklusion af dobbeltminoriteter og en fremtidig sikring af unge sårbare queer-personers sikkerhed.

Erhvervsprisen:  Queer Music Academy 

Queer Music Agency har skabt en samlet platform for queer-artister i musikbranchen. Ved at kombinere LGBT+ miljøets musiske vækstlag og etablerede artister, skaber de et unikt forretningsgrundlag for LGBT+ musik og kultur.

Foreningsprisen: LGBT+Sønderborg

LGBTQ+ Sønderborg har skabt sammenhold for LGBT+ personer i Sønderjylland og Nordtyskland. Trods trusler og chikane gennemførte foreningen Sønderborgs første Pride i august i år.

Medieprisen: Uden samtykke – DR

Dokumentarserien Uden Samtykke viser bagsiden af LGBT+ miljøet og fortæller råt og ærligt, hvordan otte LGBT+ personer har oplevet en grusom side af det community, som bør og skal være deres safe space.

Sportsprisen: Christian Bigum

Christian Bigom har som forperson i Pan-Idræt arbejdet utrætteligt for LGBT+ rettigheder i sportsverdenen. Christian Bigom har blandt andet været hovedmanden bag samarbejdet mellem Pan Idræt og FCK i kampen mod homofobi i fodbold.

Årets Drag Performer: Jaxie

Jaxie er blandt de største fortalere for inklusion i LGBT+ miljøet og mestrer at bringe sine budskaber frem i sine shows. Som performer og entertainer er Jaxie on point, om det er taktslag eller et snappy comeback.

Årets Ally: Helle Thorning-Smith

Foto: Poul Hermann

Helle Thorning-Schmidt er et forbillede for allierede til LGBT+ miljøet. Ud over at være en støttende forælder offentligt til et nonbinært barn, tager hun det videre og understreger vigtigheden af støtte fra ledere i samfundet. Som statsminister indførte hun retten til ægteskab for samkønnede par, og hun var den første statsminister til at gå med i Copenhagen Pride.

Årets LGBT+ person: Nina Rask

Nina Rask stiller skarpt på de følelser og dilemmaer, der opstår, når man ikke umiddelbart lever op til samfundets normer for, hvordan man er en ‘rigtig’ mand eller en ‘rigtig’ kvinde. Hun er et forbillede for dem, som i samfundets snævre lys ikke umiddelbart passer ind, men nægter at tilpasse sig.

Nattelivsprisen: Cosy Bar

Årets Bar: Jailhouse CPH

 

Du kan følge Danish Rainbow Awards på Facebook lige her.

Læs også: Rusland strammer homopropagandaskruen