KULTUR

Copenhagen Pride tvunget til ruteændring

Der bliver masser af plads til at vise sin pride ved Copenhagen Pride trods ruteomlægningen.
Foto: Pilu Ottosen

Ruten for Copenhagen Pride bliver i år ikke den samme, som vi er vant til. Til gengæld bliver årets rute den smukkeste nogensinde.

Det er ikke alt man er herre over, når man planlægger et megaevent som Copenhagen Pride. Vejarbejde er en af tingene, og det tvinger Copenhagen Pride ud på en lidt kortere rute i år.

“Da et større vejarbejde på en del af Vesterbrogade ville besværliggøre paraden, har vi besluttet at Copenhagen Pride Parade i stedet svinger ned ad Frederiksberg Allé i år, og kommer ind på Vesterbrogade ved Værnedamsvej”, fortæller Copenhagen Prides kommunikationschef Thomas K. Rasmussen til Out & About.

Danmarks Champs Elysees

Frederiksberg Allé har en stor plads i hjertet hos mange danskere. Alléen kaldes ofte Danmarks svar på parisiske Champs Elysees, og kendes blandt andet som opløbsstrækning for cykelløbet Post Danmarks Rundt.

Med sine brede fortove vil Frederiksberg Allé give masser af plads til de titusinder af tilskuere, som hvert år følger med fra sidelinjen.

”Hos Copenhagen Pride er vi endt med at se utrolig meget frem til den lille afstikker som paraden laver i år, ikke mindst fordi man fra Frederiksbergs side har valgt at sætte regnbueflag og dannebrog op side om side hele vejen ned ad Frederiksberg Allé. Vi er sikre på, at det kommer til at blive et smukt syn”, fortæller Thomas K. Rasmussen, og understreger, at omlægningen af paraderuten kun gælder i 2017, og at man forventer at være tilbage på den traditionelle rute ad Vesterbrogade igen i 2018.

For enden af Frederiksberg Allé ligger den smukke Sankt Thomas’ Plads, hvor der vil være masser af plads til eventuelle sideevents i forbindelse med Copenhagen Pride.

En spektakulær mulighed

Gennem årene har talrige fotografer ærgret sig over, at det har været umuligt, at få et billede hvor man virkelig ser hvor meget Copenhagen Pride parade virkelig fylder i gadebilledet. Det får de mulighed for i år, da Frederiksberg Allé er en bakke, som skåner ned fra Frederiksberg. Med sin brede vil paraden fylde godt op, og give nogle fantastiske billeder.

Hvad med Nørrebrogade?

I efteråret stod en gruppe initiativrige Nørrebro-borgere og lokalpolitikere bag gruppen “Regnbuen Tilbage Til Nørrebro”. Så hvorfor ikke imødekomme dem, når ruten alligevel skal omlægges i år?

”Årsagen er, at vi nu i adskillige år har gået via Vesterbrogade, og at vores paradeteam er enige om, at den rute rent praktisk er den bedste for at få paraden til at glide bedst. Samtidig er Københavnerne nu vant til, at det er den officielle rute, og derfor har vi valgt i videst mulig udstrækning at fastholde Vesterbro, også selvom vi i år kommer ind på Vesterbrogade lidt senere end normalt”, forklarer Thomas K. Rasmussen fra Copenhagen Pride.

Copenhagen Prides parade 2017 starter fra Frederiksberg Rådhusplads lørdag den 19. august kl. 13.