KULTUR

Copenhagen Pride Parade overgår til elektriske køretøjer

Copenhagen Pride Parade 2022.
Foto: Bert Svalebølle

Den årlige Copenhagen Prides parade, der finder sted i august, bliver i år verdens første Pride-parade, der går helt over til elektriske køretøjer, har arrangørerne i dag meddelt.

Meddelelsen overgår Copenhagen Prides egen ambition om at være CO2-neutral i 2024 og supplerer Københavns Kommunes eget mål for 2025.

Lars Henriksen (han/ham), politisk forperson for Copenhagen Pride, siger:

“Klimakrisen er absolut en LGBTI+ krise, og i hele verden er vores miljø ofte hårdere ramt end andre. Forflytning, hjemløshed, fattigdom, udstødelse og dårlig mentalt helbred kan alle være direkte forbundet med klimakrisen, og det er vores ansvar at gå forrest på dette område.”

Selv om grupperne selv kan vælge, hvor de vil finde deres køretøj, så har Copenhagen Pride og deres interne agentur Pride Up! Samarbejdet, for at sikre, at der er nok elbiler til rådighed for parade-deltagerne i år.

Benjamin Hansen (han/ham), organisatorisk forperson for Copenhagen Pride, siger:

“Vi ved, at miljøhensyn har høj prioritet for alle vores parade-grupper, herunder vores partnere og sponsorer, og vi er sikre på, at de vil være glade for muligheden for at være med til at sætte en global standard for, hvordan Pride-arrangementer kan bidrage til at mindske virkningerne af klimakrisen.”

Mikkel Aarø-Hansen, administrerende direktør for Wonderful Copenhagen, byder nyheden velkommen og siger:

”Vi arbejder ambitiøst med en bæredygtig omstilling af hovedstadens turisme på tværs af storbyturister, krydstogt, møder, kongresser og events. Det er en kompleks opgave, som kun lykkes gennem samarbejder, og ved at alle tager ansvar. Derfor er det rigtigt glædeligt, at Priden nu sætter handling bag ordene og samtidig skaber en ny international standard med udgangspunkt i hovedstaden. Pridens arbejde med både inklusion, diversitet og klimaneutrale events matcher den destination, vi målrettet arbejder for at gøre hovedstaden til.”

Paraden afvikles i år lørdag den 19. august og starter ved Frederiksberg Rådhus og går til Københavns Rådhus via Pile Allé, Frederiksberg Allé, Vesterbrogade, Hammerichsgade og Vester Voldgade. Der forventes at mere end 100 grupper vil deltage, og hundredtusinder vil deltage til fods eller som tilskuere.

Lars Henriksen fortsætter: “Den helt elektriske parade er blot et af de skridt, vi tager. Vores barer har brugt genanvendelige kopper siden 2021, vi har allerede forbudt salg og brug af plastikglitter og konfetti, og i år har vi flyttet produktionen af vores støttearmbånd til en fabrik i Europa for at mindske transportpåvirkningen. Jeg er stolt af de ændringer, vi foretager, og at hele vores team er engageret i at få det grønne til at stå frem i vores regnbue.”

NB: Ansøgninger om at deltage i Paraden er åben nu og lukker igen den 19. maj 2023.

Læs opså: Copenhagen Pride Parade 2022

Se også: Copenhagen Pride