Dansk HOMO-Historie

Copenhagen Pride (2018)

Cosy Bar var iklædt rengbuefarver med Camilla ved roret og Britha som passager.

Copenhagen Pride 2018 sluttede med en rekordstor parade lørdag den 18. august, der gik fra Frederiksberg Rådhus til Rådhuspladsen i København, hvor der hele kulminerede i det helt stort Pride Show frem til midnat.

Copenhagen Pride 2018 paraden blev den største i København til dato. Sidste års rekord med 25.000 deltagere blev slået, og man regner med at der i år var mellem 35-40.000 deltagere i selve paraden. Dertil kommer de mere end 300.000 tilskuere, der fulgte paraden.

Paraden startede kl. 13 fra Frederiksberg Rådhus, og de mere end 180 tilmeldte grupper og vogne snoede sig de efterfølgende timer ned af Frederiksberg Alle og den 3,3 kilometer lange rute frem til Rådhuspladsen, hvor det store show blev afviklet.

De mange tilmeldte grupper, organisationer og virksomheder, der i år havde tilmeldt paraden, fik priden til at lukke for tilmeldinger før tid, da der ikke var plads til flere på startpladsen. Man vil nu undersøge, om det er muligt at udvide startområdet til næste år.

Sideløbende med den officielle Copenhagen Pride, var der anmeldt to alternative prides i København. En af dem som en protest mod det mere kommercielle udtryk som Copenhagen Pride er.

I Copenhagen Prides parade var lidt af denne protest lagt ind i Enhedslistens vogn og optog. Vognen bar store bannere med skriften ”Vores pride er ikke til salg – hilsen queers i Enhedslisten” og på et skilt i det efterfølgende følge stod der bl.a. ”Oprør mod Regnbue kapitalisme”.

To af politiets hollændervogne kørte forrest i paraden.
Copenhagen Prides forperson, Lars Henriksen, gik sammen med repræsentanter fra Copenhagen 2021.
Rio Show.
Lambda, Odense.
Aids-Fondet.
Festpartiet (Alternativet) med Uffe Elbæk forrest satte gang i gaden.
My Fair Ladies.
U.S. Embassy Denmark deltog i paraden på trods af, at Copenhagen Pride havde meldt afbud til den pride-reception, som ambassaden havde afholdt for dem tidligere på ugen.
Enhedslisten.
Enhedslisten.
SLM Copenhagen.
Manifest.eu
Søren Pape Poulsen og de Konservative.
Statsminister Lars Løkke og venstre delte regnbueflag ud.
Fagforeninger.
Selv om Københavns Kommune varmede fejemaskinerne op i paraden, så var der flere der havde klaget over den manglende oprydning i gaderne, men Københavns Kommune der var betalt for at ryde op, lovede at de ville være færdige i løbet af søndagen.

 

Se ni minutters videoklip fra årets parade:

 

Læs også: Kæmpe overskud hos Copenhagen Pride