Dansk HOMO-Historie

Copenhagen Pride 2006

Nu afdøde Sandra Day var på store scene på Rådhuspladsen. Sandra Day var en dansk transseksuel, hun var uddannet boghandler, men arbejdede også som stripper, bordelmutter og skuespiller. Sandra Day var et ikon i den danske homo-subkultur og sammen med sin “bror” Marcel, Marquis de Sade, blev hun synonym med 80’er generationen, der slog sine folder på det legendariske Madam Arthur. Sandra Day døde 15. december 2010 kun 71 år gammel.
Foto: Bert Svalebølle

I 2006 ville man prøve noget nyt, og derfor startede paraden ved Nordre Toldbod, gik herefter ad Esplanaden, over Kongens Nytorv og endte på Rådhuspladsen.

Det var tiende gang med pride i København og jubilæet blev fejret på en fyldt Rådhusplads. Festen blev åbnet med en ekstravagant optræden af TOMBOY – Thomas Bickham, som både havde et hav af medvirkende med sig på scenen og en masse kostumeskift undervejs.

Venstres politiske ordfører Jens Rohde fik prisen som Årets Laks for at stemme for lesbiskes ret til at blive kunstigt befrugtet.

Stig Elling blev Årets Homo for at springe ud som bøsse i offentligheden efter 24 år i skabet.

Den radikale folketingspolitiker Simon Emil Ammitzbøll løb med hæderen som Årets Politiker, og Tinne Laursen vandt prisen som Årets Hetero for sit lange arbejde med hiv på Skejby Sygehus.

Jailhouse Cph. vandt prisen for flotteste paradevogn for deres originale idé med at bruge 25-året for Sundhedsstyrelsen raskmelding af homoer som tema i deres hospitalsafdeling.

Bier i Copenhagen Pride parade 2006.
Foto: Bert Svalebølle
Copenhagen Pride parade 2006.
Foto: Bert Svalebølle
Masken Bar til Copenhagen Pride 2006.
Foto: Bert Svalebølle

Læs også: Pridens historie i Danmark