KULTUR

Colombia anerkender homoægteskaber

Den colombianske forfatningsdomstol har fastslået, at det ikke strider mod loven at lade par af samme køn blive viet.

Landets forfatningsdomstol har torsdag fastslået, at bøsser og lesbiske kan indgå ægteskab uden at få problemer med loven.

“Dommerne har med flertal bekræftet, at ægteskab mellem mennesker af samme køn ikke strider mod forfatningen,” siger retsformand og dommer Maria Victoria Calle i retten.

Tidligere har homoseksuelle par kunnet formalisere deres status i juridisk forstand hos en dommer, men området har været præget af gråzoner.

Torsdagens afgørelse sætter punktum i sagen, der også den 7. april blev behandlet af forfatningsdomstolen. Her afviste retten en anmodning, der var imod bøsser og lesbiskes ret til ægteskab.

Fjerde land i Sydamerika

I juli 2010 blev Argentina det første land i Sydamerika til at tillade homoægteskaber. Siden har Uruguay fulgt trop, og Brasilien har tilladt ægteskaber mellem bøsser og lesbiske par siden 2013.

I det mellemamerikanske land Mexico må homoseksuelle gifte sig i hovedstaden og i en håndfuld delstater. Landets højesteret har yderligere afsagt en dom, der betyder, at det er imod forfatningen for mexicanske stater at forbyde ægteskaber mellem mennesker af samme køn.