ANMELDELSER

Cirkusshow i alle regnbuens farver

Onkel Reje er et hit i Cirkus Summarum. Han er tilbage efter en længere pause, efter at have været genstand for udbredt chikane på nettet.
Foto: Agnete Schlichtkrull


Tangkrogen i Aarhus er fuld af ekstra kulør, for hele det farverige Cirkus Summarum hurlumhej er landet, og har netop haft sin jyske premiere.

Sommer er for mange børnefamilier lig med et smut forbi det traditionsrige Cirkus Summarum. Pladsen summer af liv. Alle de rette elementer er i spil. Der fuld knald på aktiviteter, kreativ oppyntning, lækkerier til den rumlende mave og søde tand, samt ej at forglemme, de mange lokkende merchandiseboder med alt, hvad hjertet kan begærer af dimser. Lige fra Summarumplaster, tatoveringer, vifter, skoletasker, spejlkuglejakker, lysende snorredimser og ja, møj, møj mere. Kort sagt, alt det du ikke vidste I som familie havde brug for.
Det er en stor veldrevet maskine, der leverer, her, der og hele vejen rundt. Man forstår godt de børn, og nok også forældre, der er en smule trætte og overstimuleret når de rammer hjemmet igen. Familiehygge for fuld udblæsning.

Kærlighed til Rejen og budskabet vær dig selv.

Indenfor i magnegen er det også den velkendte maskine der køre. Og de kan gøre næsten, hvad de vil, for de har deres publikum i deres hule hånd. Man mærker at folk er på fra første færd.
Forestillingen starter med en præsentation af forestillingens artister. En, for en, kommer de velkendte figurer ind. Alle mødes de med stor varme, og ekstra stor strøm af kærlighed, hyldestråb og klapsalver ved Mads Geertsen aka Onkel Rejes entré.
Silja er ny Cirkus Direktør. Med store smil bydes der velkommen, sammen med Motor Mille, Hr. Skæg, Onkel Reje og cirkusdanserne. Alt er godt, men hov, det bliver afbrudt. Kommunemanden melder sig på banen, for man har glemt at søge tilladelse, så nu må cirkusset lukke. Omgående. Det går selvfølgelig ikke. Og vupti, så er vi i en fortælling med både en skattejagt, en magisk juvel og kreative forsøg på at mildne den så negative kommunemand. Alt imens budskaberne om, at du bare skal være dig selv og slippe fantasien fri flyver afsted.
Det sidste stærkt understreget i sange som: Verdens bedste dig, Slip dig fri og Andreas Odbjegs: Hvad Skal Verden Med Sådan En Som Mig.

Charme, selvtillid og lækkert hår

Det er tydeligt, at det er veteraner, vi har med at gøre på skuespillerfronten. Silja Okking, Mikkel Lomborg, Mille Gori og Mads Geertsen, er charmerende, legende og skønne i deres velkendte og elskede figurer. Det kan man ikke sætte en finger på. De kan deres kram. Man kan ikke komme udenom, hvor fantastisk et univers Ramasjang er, og det de har bidraget med og har investeret sig selv fuld ud i.
Kommunemanden spilles af musicalproformer: Pelle Emil Hebsgaard. Jep, ham vi lærte at kende, da han bragede igennem som Genie på Fredericia Teater i Aladdin. Og som udover at stå på scenen, også har været vært på tv-programmer, eksempelvis: Sommerhusdrømme.
Rollen er ikke en kendt figur fra Ramasjang, men Pelle leverer med en tilpas akavet charme og skævhed, der vinder os ind. Han bliver dermed en stærkt ekstra pift og kraft at få med. Lad ham bare brage endnu mere igennem sangmæssigt næste gang.

Er fantasien sluppet helt fri?

Vi får både regnbuer, indendørsregn, en stor enhjørning med skæg, ild i dingenoter, en robot, Karla fra Fredags TamTam og bryllup med en svensker ved navn Ulla, der i virkeligheden er en abe. Samt ikke at forglemme Kommunemandens undertrykke drøm om show og pailletter, hvis han dog bare havde modet.
Det hele pakket ind i sublim vellyd fra DR Big Bandet og Karin Gilles smukke scenografi og glitterene kostumer.
Alligevel er det som om der i år, er en my tilbageholdehed i iscenesættelsen, fortællingen og instruktionen, der gør at fansien ikke helt slippes fri. Der mangler det sidste pift for at forestillingen sprudler.
Udover Mille Gories flyvende akrobatik, virker artistnumrene lidt tynde. Det er mange af de gamle tricks, der her genbruges. Men indrømmet det virker, skønt det ikke løftes 100 procent. Vil man have vildere og nyere cirkusartisterier, så skal man nok købe billet til landets øvrige få traditionelle cirkusser, hvor man helt sikkert får styret den lyst.
Og lad mig bare slå fast, man er underholdt. Ingen går skuffet hjem. Man får det, der skal til. Hyggelig showmagic, hjertevarme budskaber, grin, vrikken med foden i takt og den gode særlige summarumstemning. Et sikkert sommerhit.
Fire stjerner fyldt med farver herfra.

Cirkus Summarum turnerer gennem landet. Find billetter og spillesteder her.

Læs også: Især Natasjas egne hits rykker i Operaen