Centralhjørnets Pride-gadefest 2021 aflyst

Foto lånt fra Centralhjørnet facebookside.

Under sloganet “Let’s party like it’s 2019” forsøgte Centralhjørnet at stable en gadefest på benene under Copenhagen 2021, hvor gaderne omkring Centralhjørnet ville blive afspærret og omdannet til én stor fest.

Betingelsen for at festen kunne gennemføres var, at minimum 1.000 købte billet på forhånd. Men Centralhjørnet har aflyst begivenheden, så det er formodentlig ikke lykkedes at sælge billetter nok.

Billetprisen på 500 kroner inkluderede fri bar, DJ’s og stort udendørs dansegulv og lysshow. Hvilket de fleste nok ville finde rimeligt, da det er dyrt at stable et sådant arrangement på benene.

Men set i bakspejlet så har danske homoer ikke været gode til at købe billetter på forhånd. Der kunne jo komme en bedre fest i sidste øjeblik, som man hellere ville til. Ligesom man ikke har været villige til at betale en høj entré – helst ikke mere end 80 kroner og så forudsat der var minimum en drink med i billetprisen.

Det er også derfor, der ikke har været de store fester i miljøet i flere år – også før coronaen – da de private arrangører, som tidligere lavede fester, selv måtte dække de underskud, der blev større og større.

Det kan undre, at mange homoer gerne betaler høje entréer, når de er på rejse i andre lande, men ikke i Danmark. Så det er vores egen fortjeneste, at vi ikke har de gode fester længere, som mange private tidligere arrangerede.

Gadefest i Studiestræde 2019.
Foto: Bert Svalebølle

Studiestræde

Barerne i Studiestræde plejer også at arrangere en stor gadefest under priden. Men da man ikke har mulighed for at afspærre gaderne af her, vil man ikke kunne begrænse, hvor mange der vil være i gaderne.

Derfor har man valgt ikke at arrangere gadefest i år – også fordi man ikke ville være skyldig i en supersprederfest.

Da gadefesterne plejer at være et stort tilløbsstykke, må vi håbe på bedre tider næste år, så vi igen kan feste i gaderne.

 

Læs også: WorldPride og EuroGames er nu i gang