Blå blink på Priden

Frederiksbergs borgmester Jørgen Glenthøj fulgte deltagerne på vej.

Igen i år vil det uniformerede Danmark deltage i Copenhagen Pride Parade, samlet i gruppen: Blå blink på Priden – Proud2Serve.

Når Copenhagen Pride Parade kører gennem byen lørdag den 30. august bliver København fyldt med glade og festlige mennesker, og i år vil det uniformerede Danmark være repræsenteret i en samlet gruppe fra Forsvaret, redningsberedskabet, ambulancetjenesten m. fl.

Gruppen deltager for at markere og vise mangfoldigheden på deres arbejdspladser, og det i en branche der af nogle opfattes som konservativ og svær tilgængelig for f.eks. homoseksuelle og andre minoriteter.

”Sidste år var første gang en større gruppe fra den uniformerede del af Danmark deltog på Copenhagen Pride.” Fortæller Thorbjørn Nesjan, der til daglig arbejder i Beredskabsstyrelsen.
”Vi deltager selvfølgelig for at have en hyggelig og festlig dag, men i høj grad også for at sætte fokus på mangfoldighed og tolerance i vores branche.”

Copenhagen Pride har gennem årene udviklet sig, fra ikke kun at være markeringen af seksuelle minoriteters rettigheder, men også at sætte fokus på mangfoldig og tolerance i samfundet generelt.

Sidste års Pride Parade havde rekord stor deltagelse med omkring 17.000 deltagere i selve paraden og mere end 100.000 tilskuere, der fulgte det farverige optog på den 4 km lange rute, fra Frederiksberg Rådhus til Rådhuspladsen i København, hvor festen forstsatte.

”Vi syntes selv vi havde stor succes med vores deltagelse sidste år. Opbakningen, mediernes interesse og deltagerantallet i vores gruppe overgik vores forventninger mange gange, udtrykker en af initiativtagerne, Tim Ole Simonsen, der  er brandinspektør i Frederiksberg brandvæsen.”
”Udover vores homoseksuelle kollegaer, blev vores initiativ også støttet af mange heteroseksuelle kollegaer, der deltog i selve optoget – og deltagerne kom bredt fra beredskabsbranchen og de militære værn”

”Det var helt vildt så meget opmærksomhed vi fik, folk klappede og hujede – vi blev båret frem.”  Fortæller Sebastian Ekstrøm, der til daglig er kadet på Søværnets Officersskole.
”Jeg havde været lidt tilbageholdende med at melde mig til, men havde en helt fantastisk dag, fortæller Sebastian, jeg oplevede glade mennesker, en super god stemning og en kæmpe følelse af stolthed ”.

Gruppen der arrangerer ”Blå blink på Priden – Proud2Serve”, håber på stor deltagelse fra de uniformerede myndigheder og firmaer i Forsvaret og beredskabet.

 

Læs også: Homo-parade lokker virksomheder til