KULTUR

Axgil GayGalla – fest og farver

Axgil Gay Galla 2015.

Det er 7.gang, at der blev afholdt Axgil GayGalla. Det var et forrygende show, som startede med stort flot danseshow, som bød på et væld af dansestilarter, fed musik og digitale kulisser Der blev uddelt 7 priser til personer, som har gjort en positiv forskel i LGBT-miljøet.

Der var fint besøg af Dronning Margrethe ll samt Vesterbro udlejningsservice, som er en række drags i flotte kjoler. Den ene af værterne, Lars Gade, var rap i replikken med flere sjofle undertoner til stor morskab for publikum.

Medina overrakte en pris, men flere i scene udbrød, at de ville høre en sang, men der måtte hun skuffe dem. Den anden vært, Susan Sølberg, forsøgte at score hende: Hun spurgte Medina om hun nogensinde har været intim med sit eget køn, hvorefter Medina svarede: ”Mange gange.” Det fik Susan til at spørge ledende om Medina kunne bruge en 40- årig, ensom kvinde med stort sort hår. Hvorefter Medina kækt svarede: ”Hvor ensom er du – hvad kan man få dig til?”

Der var til gengæld god musik med Kadie Elder og deres musikvideo i baggrunden. De spillede nummeret: ”First Time He Kissed a Boy,”. Desuden var der fantastisk burlesk med kæmpe farvestrålende fjer og sambarytmer udført af Tinus de Schunard og hans crew.

Søs Egelind og Kirsten Lehfeldt der spillede Bonnie og Connie samt Anne Lise og Gunner fik mange smil frem rundt i salen. Anne Lise og Gunner kom med et check, da de var vant til at støtte truede dyrearter.

Årets Ærespris blev givet til Lise Nørgaard, især for hendes helstøbte homoseksuelle karakterer i tv-serien Matador, hvor de undgik at blive karikerede. Der var stående bilfald i lang tid, og Lise Nørgaard blev tydeligvis rørt. Hun fortalte, at hun har haft flere homoseksuelle venner – ”Alle burde berige deres liv ved at være venner med bøsser – for eksempel.  De er altid så festlige. Og så bor de så pænt.” Det fik salen til at bryde ud i latter. Hun sagde derefter noget i retning af, at hun havde ondt af mennesker, som ikke tolerer mangfoldighed, og at det var synd for Putin. Derefter fik hun hele salen til at udbryde: ”Det er synd for Putin!” Out & About ønsker Lise Nørgaard stort tillykke – æresprisen er velfortjent.

7/11 fik erhvervsprisen, da de var sponsor for Copenhagen Pride 2014, og mange af jer kan nok huske deres regnbuekopper. I takketalen bekendtgjorde en repræsentant for 7/11, at de igen vil være sponsor for Copenhagen Pride i 2015.

G.A.Y. Copenhagen fik festprisen, og modtageren takkede sit crew for at gøre en stor indsats hver aften. Han fortalte, at de i øvrigt har et års jubilæum i morgen.

Katrine Søndergård Pedersen fik sportsprisen for en storslået fodboldkarriere. Hun kunne ikke modtage prisen personligt, da hun var i Oslo, men var med på mobil. Hun sagde, at hun var stolt og ville fejre det med champagne.

Ambassadør Rufus Gifford fik medieprisen, da han som højt profileret ambassadør har skabt opmærksomhed omkring internationale LGBT-sager samt deltaget i Copenhagen Pride og markeringen af World Aids dag. Rufus Gifford sagde, at det var en stor ære at modtage prisen. Han sendte i øvrigt en hilsen til ægteparret, Ivan Larsen og Ove Carlsen, som også var i salen, og anerkendte dem. Parret har gennem 25 år medvirket i medier over hele verden f.eks. i Rusland.

Operations Dagsværk fik aktivistprisen grundet 15.000 elever fra danske ungdomsuddannelser, som samlede ind til gavn for unge LGBTere i Kenya. Modtageren af prisen gjorde opmærksom på, at man kunne få 14 års fængsel i Kenya for at være homoseksuel og takkede for de unges engagement i sagen og deres nysgerrighed for LGBT-emner.

”Gay Greenland- Portrætter” fik prisen, da udstillingen har skabt den første visuelle dokumentation af LGBT-personers liv i Grønland.

Den festlige aften blev afsluttet med en medley (et musikstykke, hvor flere sange er sat sammen til et stykke), hvilket Lise Haavik, Jacob Sveistrup og DQ stod for.