SAMFUND

Alternativet til kamp mod diskrimination i nattelivet

Alternativet går til kamp mod diskrimination i nattelivet. En problematik vi kender alt for godt i LGBT-miljøet. Forslaget er inspireret af forslag fra Stop Had og Øjne i Natten.

Alternativet tager kampen mod diskrimination i nattelivet op på højeste niveau. Det sker i et beslutningsforslag, som de har stilt i folketinget den 1. april. Forslaget opfordrer regeringen til, at indføre en standardiseret menneskerettighedspolitik for restaurationer, der er i overensstemmelse med FN’s retningslinjer.

Beslutningsforslaget kæder tildeling og fornyelse af bevillinger sammen med tilslutningen til en sådan politik. Det vil sige, at lever en restauration ikke op til de givne retningslinjer på området kan de ikke få, eller få fornyet, deres bevilling.
Det er en alvorlig sag for barer, caféer og værtshuse, da bevillingen blandt andet definerer deres åbningstider.

Alternativet vil også opfordre regeringen til at indføre et branchespecifikt klageorgan, der kan fungere for både gæster og restaurationer i sager vedrørende diskrimination i nattelivet.

Vi skal gøre alt vi kan

Det overordnede mål med forslaget er at komme diskrimination i nattelivet til livs. Hvis forslaget vedtages og senere resulterer i en ny lovgivning på området vil det forhåbentlig sikre respekten for menneskerettigheder i nattelivet.

Alternativets gruppeforkvinde og retspolitiske ordfører, Josephine Fock, uddyber overfor Out & About:

”I Alternativet kæmper vi mod diskrimination af enhver art også diskrimination i nattelivet. Vi håber, at vores forslag kan være et af de værktøjer, der skal sikre, at der ikke finder diskrimination og chikane sted og sikrer retssikkerheden for alle borgere. Mange i LGBT-miljøet har prøvet at føle sig diskrimineret og chikaneret. Vi skal gøre ALT, hvad vi kan for, at det ikke sker, og at ingen behøver at få den følelse”.

Inspireret af Øjne i Natten

Beslutningsforslaget er inspireret af Øjne i Natten, der er et initiativ under foreningen Stop Had. Under et valgarrangement på Cosy Bar den 8. juni 2015 fremlagde Jacob Nicu fra Øjne i Natten et forslag der skal bekæmpe diskrimination i nattelivet.

Jacob Nicu har siden arbejdet intenst på at få forslaget videre i det politiske system, og indtil videre kan han se forslaget bliver taget op af Alternativet.

 

Læs også: Afvist i døren på Never Mind fordi han ikke passede ind