AIDS-Fondet lancerer ny undersøgelse om chemsex

AIDS-Fondet har tidligere lavet en undersøgelse om chemsex, men grundet begrundede antagelser om, at fænomenet tager til i omfang, har organisationen besluttet at lancere en opfølgende analyse for at bevare en føling med området.
AIDS-Fondet er opmærksom på, at chemsex bliver stadig mere populært blandt mænd, der har sex med mænd. For at kunne tilpasse sine tilbud og optimere sit kendskab til chemsex lancerer organisationen nu en opfølgende undersøgelse om brugen af chemsex i Danmark. I oktober 2017 afsluttedes den første undersøgelse blandt brugere i Danmark.
Undersøgelsen viste dengang, at 62,5 procent af de adspurgte havde prøvet at have sex på stoffer. Af disse personer svarede knap halvdelen, at de har haft negative oplevelser i forbindelse med chemsex. Dog havde en væsentlig del af respondenterne kontrol over deres forhold til og forbrug af chemsex.
”Vores rådgivning er præget af henvendelser fra chemsexbrugere. Nogle har behov for hjælp til det, vi kan kalde problematisk brug af chemsex. Andre har brug for specifik rådgivning om det at have sex på stoffer. Derfor er det vigtigt, at vi som civilsamfundsorganisation bevarer en væsentlig indsigt i det her område,” siger rådgivningschef hos AIDS-Fondet, Lotte Kehlet.
Ingen midler til rådgivning på området
AIDS-Fondet har længe arbejdet for midler til området. Som det er nu, må organisationen henvise personer, der søger råd om chemsex til ventelister. Men fænomenet bliver stadig mere populært.
”Som det er nu, har vi ingen midler til rådgivning på området. Men det betyder jo ikke, at udfordringerne med chemsex forsvinder – tværtimod. Derfor er det vigtigt, at vi kan bakke vores politiske argumenter op med fakta, som denne undersøgelse kan hjælpe med.” siger Lotte Kehlet.
Direktør hos AIDS-Fondet, Andreas Gylling Æbelø påpeger, at selvom der ikke som sådan er tale om et nyt fænomen – heller ikke i dansk sammenhæng – så er det nyt, at så mange brugere af chemsex søger rådgivning. Derfor skal vi beslutte os for, hvordan vi organiserer os på området. I dette arbejde vil en opfølgende undersøgelse være central:
”I AIDS-Fondet er vi eksperter i seksuel sundhed – ikke i stofbrug. Og misbrugscentrene er eksperter i misbrug – ikke i seksuel sundhed. Uden de rette tilbud lider chemsexbrugere under utilstrækkelige muligheder for at få rådgivning – og for at vi skal udvikle de rette tilbud, er vi nødt til at være opdaterede på udviklingen,” siger Andreas Gylling Æbelø.
Læs også: Kig Forbi: Chemsex – sex med fatale konsekvenser
Se også: Chemsex – kort fortalt