SAMFUND

AIDS-Fondet klar med ny Checkpoint

Torsdag den 22. august var der åbningsreception på det nye Checkpoint i København.
Foto: AIDS-Fondet

Checkpoint i København tester nu for flere sexsygdomme. Du kan både blive testet for hiv, syfilis, klamydia og gonorré samtidigt, og så er det gratis og anonymt.

Torsdag den 22. august var der åbningsreception på det nye Checkpoint i København, som er gjort endnu hyggeligere at besøge – for et venteværelse må jo gerne være indbydende og dejligt at være i.

Der findes både Checkpoint København, Aarhus og Odense, hvor du kan blive testet for hiv og syfilis. I København kan du nu også blive testet for klamydia og gonorré – og hvis du har haft sex på stoffer, kan du desuden blive testet for hepatitis C.

På Checkpoint møder du erfarne rådgivere, der er vant til at tale om sex og rådgive om hiv og andre sexsygdomme.

Det er anonymt og gratis at blive testet, og du får svar på hiv- og syfilistesten med det samme. På klamydia- og gonorrétesten får du svar i løbet af tre til fire dage.

Læs mere om Checkpoint her. Hvor du også kan se adresser, åbningstider og mere om hvordan testen foregår.

AIDS-Fondet arbejder løbende på at sikre de bedst mulige test- og rådgivningsforhold for alle målgrupper, herunder transpersoner. Med dette for øje er man i gang med at opkvalificere rådgiverne, så de i endnu højere grad kan møde den enkelte, der hvor vedkommende er.