SAMFUND

Abdel springer ud

Abdel Aziz Mahmoud sprang mandag aften ud i bedste sendetid.
Foto: DR

Den 33-årige studievært og forfatter Abdel Aziz Mahmoud sprang mandag ud for offentligheden i programmet Familien fra Lærkevej i bedste sendetid.

Han er kendt som studieværten der går i kødet på sine ”ofre”, og forfatteren der tager fat i emner relateret til sin minoritetsetniske baggrund. Og så er han med i den populære serie på DR om Familien fra Lærkevej, der handler om hele den sprudlende familie Mahmoud med libanesiske rødder.

I aftenens afsnit overrasker Abdel seerne midt i flytterodet i sin nye lejlighed. Han præsenterer sin kæreste Andreas med en afklaret selvfølgelighed, og tilbage i den gamle lejlighed ser vi dem diskutere ”for 18. gang” hvorvidt et par højttalere skal med i flyttelæsset eller ej. Ganske udramatisk og ganske charmerende.

Abdel sprang ud for familie, venner og kollegaer allerede for syv år siden. Mange i LGBTQ-miljøet har også vidst, at han er homoseksuel, så det sidste hop i aftenens afsnit af var sidste skridt ud i åbenheden.

Abdel taler åbent om det at være homoseksuel muslim, og i en rørende scene med sin bror fortæller han om den opbakning han har fået fra familien. Der klippes til flere familiemedlemmer, og de siger alt det, som man gerne vil høre fra sin familie i den situation.

Men at være homoseksuel muslim er ofte en stor udfordring. Vi hører Abdel tale med sin bror om hvordan han kan hjælpe andre i samme situation.

Aftenens afsnit af Familien fra Lærkevej slutter med en scene, hvor alle sidder i Abdel og Andreas’ nye lejlighed og hygger med en bunke pizza.