KULTUR

Aarhus Pride i strålende solskin

Aarhus Pride 2014.
Foto: Pilu Ottosen

I en smuk og farverig fejring af mangfoldighed og tolerance gik tusinder af festglade LGBT’ere og sympatisører lørdag gennem Smilets By. Out & about var naturligvis med.

Stemningen var helt i top allerede da deltagerne i Aarhus Pride samledes på Store Torv ved siden af Aarhus Domkirke. Mangfoldigheden var bred, og spredte sig fra læderbøsser over regnbuefamilier til stemmefiskende politikere.

Alle var i højt humør, og gik med blafrende regnbueflag gennem byen til Officerspladsen hvor paraden endte. Herefter fortsatte festen til langt ud på natten rundt omkring i Aarhus, blandt andet på Train hvor der var officielt afterparty med omkring 700 svedige deltagere.

Tag et kig på billederne, som siger meget mere end ord kan beskrive. Du finder mange flere billeder hos GAYCPH på Facebook. Har du ikke allerede liket siden skal du søge på “GAYCPH” eller bruge dette link: [Klik her]

Aarhus Pride uddelte lørdag desuden årets Aarhus Pride-pris 2014 til den aarhusianske biskop Kjeld Holm for hans “lange og utrættelige arbejde” for homovielser i Danmark.

At kampen for LGBT-rettigheder, mangfoldighed og tolerance langtfra er ovre illustreres af søndagens afstemning på Aarhus Stiftstidendes hjemmeside. Spørgsmålet “Er Aarhus Pride et festligt indslag i gadebilledet?” besvares med 43% ja, og 57% nej. (I skrivende stund har 122 personer stemt).

Men én ting er anonyme afstemninger hjemme bag skærmen. Noget helt andet og meget mere bekræftende, er billederne af festlige paradeltagere, og tusinder af glade og smilende tilskuere i de aarhusianske gader.

Tak for en dejlig fest til alle.