SAMFUND

Wingman – ny serie om mandevenskaber

I den nye tv-doku-serie Wingman følger vi den biseksuelle 34-årige Jeppe Forchhammer, der har svær cerebral parese og derfor ikke har noget verbalt sprog.  Foto: DR

TV: Den 34 årige Jeppe Forchhammer er hovedpersonen i den nye tv-serie Wingman, der den 27. september har premiere på DRTV.

Jeppe har cerebral parese og betegner sig selv som biseksuel. Selvom han ikke lige kan styre sin krop, og ikke har noget verbalt sprog, så er han i den grad træt af, at han og andre handicappede udelukkende ses som handicappet.

Wingman er først og fremmest en serie om mandevenskaber. Og om frihed. Her følger vi blandt andet Jeppe på Roskilde Festivalen med hans to gode venner David og Kåre.

“Det er også historien om den tid vi alle sammen går igennem, når vi står overfor at skulle blive sådan rigtig voksne. Jeg håber, at publikum vil være modige nok til at gøre Jeppe kunsten efter. Tage de snakke, der er behov for”, fortæller Nicolai Kirkegaard Idings, der har instrueret doku-seriens fire afsnit, der fra fredag kan ses på DRTV.

Jeppe har cerebral parese i en så voldsom grad, at han ikke har et verbalt sprog. Han håber han med sin medvirken får vist danskerne andre sider af sig selv, som han håber andre kan lære noget af.

“Jeg håber også, at jeg kan være med til at starte en debat om, hvad det vil sige at være handicappet”, fortæller Jeppe, der kan kommunikere med omverdenen med sine øjne via en computerskærm.

Vild med det vilde

Jeppe er vild med at rejse og han kaster sig gerne ud i nogle vilde projekter sammen med vennerne. Blandt andet vakte det opsigt, da han et år lod sig korsfæste på Roskilde Festivalen med hjælp fra David. Et stunt, der ikke faldt ikke i god jord hos alle. Mange blev sure på David. For hvordan kunne han udsætte en mand med handicap for sådan noget? Men faktisk var det Jeppes egen ide.

Jeppe drømmer om at finde kærligheden. At han kan finde én, der ser ham, som den mand, vennerne David og Kåre ser ham som. Ligesom alle andre har Jeppe brug for nærhed og sex. I serien ser vi blandt andet, hvordan hans to venner hjælper ham til at kunne onanere. Det har været vigtigt for Jeppe, at det også var med i serien.

Out and About har lavet et lille interview med Jeppe forud for premieren for Wingman- serien på DRTV.

Du kan godt lide mænd, men også kvinder. Hvilke ord ville du selv mene beskriver din seksualitet bedst?

Jeg tror, at jeg vil beskrive mig mest som biseksuel. For mig handler det mere om personligheden, tror jeg, ikke nødvendigvis hvilket køn hun/han har. 

Du tilhører to minoritetsgrupper. Dit handicap og din seksualitet. Hvilken oplever du, at du bliver mest diskrimineret for?

Det må helt klart være mit handicap, for hvis jeg var “normal” kunne jeg nemmere opsøge de seksuelle miljøer, som mine homoseksuelle venner er i. Måske er det også lidt en fordom, jeg har. Men de fleste homo-miljøer, jeg har stødt på, er i en kælder eller ved steder, hvor der måske ikke er så nemt at komme ind og være for en som mig. På grund af mit handicap er det også svært at udleve min seksualitet, for jeg føler mig mindre handicappet, end folk oplever, når de ser mig. Så de miljøer, som er tiltænkt homoseksuelle, er måske ikke så gode til at være fysiske, altså tage fat i mig eller berøre mig, som jeg kunne ønske mig. 

Hvad var du mest nervøs for, efter du havde sagt ja til at være med i serien?

Det er helt klart, hvad min familie siger, når de finder ud af, at jeg er til fyre. Det ved de ikke endnu. 

Hvilke tre-fire ord ville du sætte på dig selv som menneske?

Åben, grænsesøgende, flot og sjov

Synes du, det er lettere at møde mænd eller kvinder?

Altså nu er jeg jo kørestolsbruger, så jeg oplever at flere piger henvender sig til mig end drenge. Piger har et større omsorgsgen end drenge, hvilket gør, at de kommer til at være mere omsorgsfulde end frække. Jeg tror, at det handler om, at forholdet på en måde ikke bliver ligeværdigt, når man drager for meget omsorg. Så følger jeg, at jeg bliver puttet i en eller anden kasse, som jeg ikke føler, at jeg passer ind i.   

Synes du mænd er bedre til at se dig som den du er? eller er kvinder bedre til det?

Det synes jeg helt klart mænd er, for jeg synes mænd helt klart er bedre til at se mig som person. Derfor kommer de heller ikke til at tage et overdrevent hensyn til mig. 

Ser du dit liv i fremtiden sammen med en mandlig partner eller en kvindelig?

Jeg tror, jeg kan se mig selv sammen med en fra begge køn. For mig handler det mere om min partners personlighed, end hvilket køn det er. Når jeg går på gaden, så er der flere mænd end kvinder, hvor jeg tænker, skal vi hjem i min seng og røre ved hinanden :)?

Wingman kan ses på DRTV fra fredag den 27. september. Serien får senere også premiere på flow-tv.

Jeg har lært at stå ved mig selv