SAMFUND

Jeg har lært at stå ved mig selv

Daniel Hansen.
Foto: Bjarne Henrik Lundis.

Den 44-årige Daniel Hansen stammer fra Lolland. Men i dag bor han sammen med sin kæreste Mark på Islands Brygge i København. Til daglig arbejder Daniel Hansen som pensions- og investeringsrådgiver i Nordea.

Vi skruer tiden 18 år tilbage, da han var 26 år.  Han havde fortalt sine venner, familier og kolleger, at han var bøsse.

”jeg havde fået en kæreste og tænkte, at jeg nu måtte tage mig selv alvorligt. Jeg fortalte derfor også min daværende chef, at jeg var bøsse. Hun sagde, at hun havde ingen problemer med at acceptere det, men at jeg ikke skulle fortælle det til kunderne, for nogen af dem kunne måske tage anstød af det. Jeg blev fuldstændig mundlam, da hun sagde det. Jeg tror aldrig, at jeg havde hørt noget, som kunne forstås på så mange forskellige måder. Hun accepterede mig, men jeg måtte alligevel ikke fortælle om, at jeg var bøsse”, fortæller Daniel Hansen til journalisten Bjarne Henrik Lundis i podcasten Regnbueland.

Skabsbøsse på arbejdet

Han levede derfor i mange år som skabsbøsse overfor kunderne, som han mødte i Nordea.

”Hvis en kunde spurgte til mit privatliv, så svarede jeg altid i neutrale vendinger, at jeg havde en kæreste. Jeg satte aldrig køn på min kæreste. Det med ikke at fortælle om, at jeg var bøsse til kunderne, smittede også af på, hvordan jeg var som person, når jeg ikke var på arbejde. I mange år holdt jeg mig tilbage, når jeg mødte nogen, som jeg ikke kendte”, husker Daniel Hansen.

Forskellighed er en styrke

Der skete dog en stor ændring i hans arbejdsliv for 7-8 år siden.

”Nordea begyndte at være åbne om, at man som medarbejder skulle være sig selv. Jeg følte nærmest, at de opfordrede mig til at være åben bøsse, og det blev understreget, at det at man var forskellig, var en styrke og er med til at gøre os stærkere”, husker Daniel Hansen.

I dag er han med i Nordeas netværk for LGBT+ personer og såkaldte allierede.

”Vi laver løbende arrangementer, hvor vi blandt andet sætter fokus på de udfordringer, som vi møder som LGBT+ personer, og vi kommer med input til bankens bestyrelse om, hvad der kan gøres bedre. Og da der senest var overenskomstforhandlinger, fik vi sat fokus på regnbuefamilier”, fortæller Daniel Hansen.

Stolt bøsse

Fra at være afdæmpet er han blevet lidt af en LGBT+ aktivist.

”Jeg er i dag stolt af at være bøsse og står ved, hvem jeg er. Jeg håber, at jeg kan være en rollemodel for andre. For da jeg var ung og 26-årig manglede jeg selv nogen at spejle mig i”, forklarer han.

 

Læs også: Havde brug for at tale med andre unge hiv-smittede