KULTUR

Venstreradikal pride-demo

Foto: Vrede Queers

Under parolen ’frigørelse – ikke tolerance!’ byder ’Vrede Queers’ ind med et alternativ til dig der synes både Copenhagen og Nørrebro Pride for mainstream og kedelig.

Med start på Sankt Hans Torv kl. 14 lørdag den 18. august marcherer gruppen i demonstration under navnet Pink/Sort Blok til Warehouse9 der afholder arrangementet Queersland.

”Vi vil skabe et mere politisk og systemkritisk alternativ til pride! Copenhagen Pride er det LGBT+ arrangement, der fylder mest i offentligheden, men er et arrangement, der i højere grad end march og protest er præget af fest og ”se-giraffen-kultur”. Priden handler om at store virksomheder bruger LGBT+ miljøet og prideflaget til at skabe profit. Priden er en fest der mest appellerer til, og skaber rum for hvide homoseksuelle cis-mænd, og ekskluderer folk, der ikke passer ind i den ramme. Vi vil politisere denne dag ved at have et alternativ til priden, der er systemkritisk, politisk og festligt, og som søger at inkludere folk, der ikke føler sig velkomne i priden”, fortæller gruppen på Facebook, hvor du kan læsere en længere uddybning af deres baggrund, de selv betegner som venstreradikal.