KULTUR

TV-station vil have flere homoseksuelle

Channel 4 har flere gange tidligere kæmpet for homorettigheder. Dette var kanalens logo under vinter-OL i russiske Sochi.

Den store engelske tv-station Channel 4 har sat sig nye mål. Andelen af LGBT- ansatte skal mere end fordobles i de næste fem år.

Kanalen, der er den fjerde største i Storbritannien , har netop udsendt et helt nyt charter, der skal sørge for at medarbejderstaben afspejler befolkningssammensætningen, og der skal i den grad tages højde for mangfoldighed. I 2020 skal således seks procent af stationens medarbejdere være enten bøsse, lesbisk, biseksuel eller transseksuel. I øjeblikket udgør andelen af LGBT-ansatte kun 2,4 procent.

Det ikke kun på medarbejdersiden at tv-stationen skal afspejle mangfoldighed. Stationens programmer skal også tilpasses de nye mål. Stationen vil f.eks gøre noget ved den kendsgerning at homoseksuelle mænd ofte dukker op i forbindelse med comedy-programmer.

Channel 4 har flere gange vist, at det kan lade sig gøre at producere serier, hvor hovedpersonerne er homoseksuelle. Den kendte tv-serie ”Queer As Folk” er netop produceret af Channel 4.

Se kanalens morsomme optakts-video til vinter-OL i Rusland.