SAMFUND

Transkønnede nu velkomne i det amerikanske militær

Transkønnede Logan Ireland
Transkønnede Logan Ireland satte sin karriere på spild, da han fornylig valgte at tjene i det amerikanske militær som åben transkønnet. Det gav dog ikke problemer med hans overordnede, og fra i dag er det fuldt tilladt.
Photo: Courtesy of Jesse Ehrenfeld

USA’s forsvarsministerium ophæver med øjeblikkelig virkning forbuddet mod transkønnede i landets militær.

Den 25. juni kunne vi fortælle, at det amerikanske forsvarsministerium var på vej med en ophævelse af forbudet mod transkønnede i det amerikanske militær.

Udmeldingen er som lovet kommet i dag, og den ophæver med øjeblikkelig virkning forbudet mod, at transkønnede personer kan gøre tjeneste i landets militær.

Det oplyser USA’s forsvarsminister, Ash Carter, i en erklæring torsdag.

“Det er det rigtige at gøre for vores folk og vores militær”, siger han.

“Vi kan ikke tillade barrierer, der ikke er relateret til en persons kvalifikationer, at forhindre os i at rekruttere og fastholde dem, der bedst kan fuldføre missionen.”

De forskellige værn får nu op til et år til at føre den nye politik ud i livet. Samtidig vil militæret senest fra 1. oktober begynde at betale for medicinsk behandling relateret til at være transkønnet.

At transkønnede får mulighed for at gøre tjeneste i USA’s militær, er et nyt fremskridt for seksuelle minoriteter i det amerikanske forsvar.

For fem år siden tillod forsvarsministeriet, at militærfolk, der var homoseksuelle, åbent kunne stå frem.

Dermed blev der gjort op med en mangeårig personalepolitik i militæret kendt som “Don’t ask, don’t tell”, hvor bøsser og lesbiske ikke kunne tale om deres seksualitet.