Tinus de Schunard: Kræftramte er også smukke

Foto: Tinus de Schunard/Facebook

Tinus De Schunard er dragartist og har netop vundet titlen som Miss Draghouse 2016. Men han lever også af at få kvinder til at se smukke ud, og ikke mindst føle sig smukke. Nu slår han et slag for de mange der, på den ene eller anden måde, er ramt af kræft.

Tinus de Schunard lagde en video på Facebook den 16. juni. Det er der i sig selv ikke noget usædvanligt i, men indholdet og den medfølgende tekst er på hver sin vis to stærke statements.

”Som de fleste af jer nok ved, så lever jeg blandt andet af at få kvinder til at se ud og føle sig smukke. Som så meget andet kommer den slags oftest indefra, så jeg kom til at tænke på alle de kvinder (og mænd naturligvis) der får kræft, skal i kemo og dermed mister deres hårpragt. For mange kvinder sider meget af femininiteten og kvindeligheden i deres hår. Når man så tvinges til at leve uden, må det ofte være svært og udfordrende at genfinde sig selv.”

At kræft har fyldt meget i Tinus de Schunards liv lægger han ikke skjul på.

”Selv har jeg haft det tæt inde på livet og mistet det meste af min familie til den modbydelige sygdom. Så nu har jeg besluttet mig for at slå et slag i bolledejen, for alle de smukke kvinder der har, allerede gør, eller skal gennemleve en udfordring så stor som den.”

”Denne video er til jer, og skal minde jer om, at skønhed kommer indefra, og at I aldrig er alene.”

På det helt personlige plan offentliggør Tinus de Schunard desuden, at han efter at have røget i 12 år nu har kvittet smøgerne, og ikke har røget i tre måneder.

Se Tinus de Schunards stærke video herunder.