KULTUR

Susse Wolds store jubilæumsdag

Susse Wold fejrede 30 års jubilum som præsident for AIDS-Fondet i selskab med H.K.H. Prinsesse Marie, som er projektor for Fondet på den franske ambassade.
Foto: Chris Lykkegaard

Susse Wold har været præsident for AIDS-Fondet i 30 år. Det markerede AIDS-Fondet onsdag med en eksklusiv velgørenhedsreception på den franske ambassade. H.K.H. Prinsesse Marie deltog som AIDS-Fondets protektor.

I 1986 blev Susse Wold præsident for AIDS-Fondet. I en tid, hvor mange vendte hiv-smittede ryggen, kæmpede Susse Wold for at nedbryde fordomme mod mennesker med hiv og aids.

Efter 30 år, står Susse Wold stadig som den kraftigste fortaler for, at hiv-smittede skal mødes med samme omsorg og sympati som mennesker, der lever med andre alvorlige sygdomme.

”Efter 30 år som præsident for AIDS-Fondet har jeg stadig en drøm. Drømmen om en verden uden aids. En verden uden diskrimination af mennesker, der lever med hiv,” siger Susse Wold.

Susse Wold taler under receptionen på den franske ambassade.
Foto: Chris Lykkegaard
Stor betydning for AIDS-Fondet

Susse Wolds rolle i AIDS-Fondet har afgørende betydning for, hvor AIDS-Fondet står i dag. Derfor blev hun onsdag fejret med en eksklusiv velgørenhedsreception på den franske ambassade.

”Susse Wold har haft stor betydning for AIDS-Fondet og vores arbejde med at rejse penge til forskning, information og patientstøtte. Det er helt unikt, at en så stor kunstner har holdt fast i én sag gennem så mange år,” siger Klaus Legau, der er direktør i AIDS-Fondet.

”At fejre Susse Wolds jubilæum er en ære, fordi hun har bidraget med integritet og troværdighed til AIDS-Fondets arbejde. Samtidig er jeg glad for, at Susse Wold har valgt, at anledningen skal bruges til at rejse penge til hiv-forskning,” siger Klaus Legau.

Onsdagens receptionen var for særligt indbudte, og Susse Wold skriver i invitationen, at hun hverken ønsker sig blomster eller vin.

”Jeg fejrer mine 30 år med en donation til AIDS-Fondet. Det vil være den største gave, hvis andre har lyst til at gøre det samme,” skriver Susse Wold, der ønsker at rejse penge til forskning.

Ole Henriksen var som altid fuld af humør og spilopper da han deltg i Susse Wolds jubilæumsreception.
Foto: Chris Lykkegaard
Prinsesse Marie kastede glans over jubilæet

H.K.H. Prinsesse Marie deltog som protektor i markeringen af Susse Wolds 30-års jubilæum som præsident for AIDS-Fondet. Prinsessen har været protektor for AIDS-Fondet siden 1. december 2012.

Blandt de øvrige gæster kan nævnes Ole Henriksen, Dennis Knudsen, Søren Pape Poulsen, Jens Christian Wandt, Mads Heindorf, Anne-Marie Østersø, Per Hillo, Christel Winther, Bente Schmeichel, Erik Buch og Kasper Eistrup.

Den franske ambassadør François Zimeray var vært ved receptionen, hvor AIDS-Fondets formand, overlæge Gitte Kronborg, fortalte om forskningen inden for hiv og aids.