Superstjerne anklages for overgreb og springer ud

Kevin Spacey er kendt for rollen som den nærmest dæmoniske præsident Frank Underwood i Netflix-serien ‘House of Cards’.

Den amerikanske superstjerne Kevin Spacey anklages for overgreb mod en dengang 14-årig skuespiller. I den forbindelse springer han ud som homoseksuel.

I 1986 var den dengang 26-årige Kevin Spacey vært for en fest, hvor han også havde inviteret den kun 14-årige skuespiller Anthony Rapp. De optrådte i perioden begge på Broadway i New York.

Efter de øvrige gæster havde forladt festen, siger Rapp, at Spacey kom beruset ind i soveværelset, hvor han samlede ham op, og lagde ham på sengen. Derefter lagde Spacey sig oven på ham, fortæller Rapp til nyhedssitet Buzzfeed.

”Han pressede sig ligesom ind mod mig”, fortæller Rapp og ”strammede grebet med sine arme”. Rapp kan ikke huske hvor længe Kevin Spacey lå oven på ham, men på et tidspunkt får han sig vredet løs.

”Så åbnede jeg døren, og tænkte ‘okay, nu skal jeg hjem’. Han fulgte mig ud til lejlighedens hoveddør, og da jeg åbnede den for at gå, lænede han sig mod dørkarmen, og sagde ‘er du sikker på, at du vil gå?’”, siger Rapp, der herefter forlod lejligheden.

”Han forsøgte af forføre mig. Jeg ved ikke, om jeg dengang ville have brugt det sprog, men jeg var klar over, at han forsøgte at være seksuelt sammen med mig”, fortæller Anthony Rapp, der i dag er 46 år.

”Jo ældre jeg bliver, og jo mere jeg ved, føler jeg mig heldig over, at der ikke skete noget værre. Og samtidigt har jeg, jo ældre jeg bliver, sværere og sværere ved at forstå det. Jeg kan ikke forestille mig, at nogen anden, jeg kender, ville gøre det ved en 14-årig dreng.”

Kevin Spacey: Undskyld!

Mange vil kende Kevin Spacey som præsident Frank Underwood i tv-serien ’House of Cards’, og fra film som ’American Beauty’ der har et snert af homoseksuelt tema over sig.

Kevin Spacey reagerer i dag med en pressemeddelelse på Twitter, hvor han har næsten fem millioner følgere. Han kommenterer i pressemeddelelsen på beskyldningerne fra Anthony Rapp:

”Jeg har stor respekt og beundring for Anthony Rapp som skuespiller. Jeg er mere end dybt bestyrtet over at høre hans historie. Jeg kan helt ærligt ikke huske hændelsen, der skulle have fundet sted for mere end 30 år siden. Men hvis jeg har optrådt, som han beskriver, så skylder jeg ham min dybeste undskyldning for det, der vil have været dybt upassende optræden i fuldskab, og jeg er ked af de følelser, han beskriver, at han har båret på i alle disse år”, skriver Kevin Spacey.

Han skriver efterfølgende, at han gennem årene har haft forhold til både kvinder og mænd, og at han i dag lever som homoseksuel.”

Da Kevin Spacey i 1995 vandt en Oscar for bedste mandlige birolle i filmen ’The Usual Suspects, fortalte Anthony Rapp flere ved Oscar-festen om sine oplevelser med skuespilleren, men ingen reagerede dengang.

Anthony Rapp fortæller, at det er de verserende afsløringer af seksuelle krænkelser i filmbranchen, der får ham til at stå frem. Afsløringerne har især omhandlet producenten Harvey Weinstein.