SAMFUND

Stor dansk virksomhed fjerner alle regnbueflag

Den store danske virksomhed Chr. Hansen opgiver LGBT+ støtte efter amerikansk pres.

Den store danske fødevarevirksomhed Chr. Hansen har fjernet alle regnbueflag fra deres sociale medier efter pres og trusler fra amerikanere. Virksomheden har ellers arbejdet målrettet med diversitet, ligestilling og inklusion.

Virksomheden Chr. Hansen er ellers en af de virksomheder som har brystet sig af deres støtte til LGBT+ miljøet.

Sidste år begyndte den hæderkronede danske virksomhed også med at støtte Copenhagen Pride økonomisk og virksomheden deltog også i selve den store Pride-parade. Her hed det blandt andet på virksomhedens Facebook,

” Chr. Hansen arbejder målrettet med diversitet, ligestilling og inklusion. Med deltagelsen i Copenhagen Pride for første gang ønsker den snart 150-årige virksomhed at sætte yderligere turbo på disse bestræbelser og samtidig sende et signal til kolleger i mindre LGBTI+ venlige lande om, at man trygt kan gå på arbejde præcis som den, man er”.

Lækket notat

Ifølge Børsen viser et lækket notat til medarbejderne, at virksomheden trækker støtten til LGBT+ miljøet på grund af pres fra amerikanske interessenter.

Chr. Hansens administrerende vicedirektør, Winne Bügel, bekræfter overfor avisen at man har fjernet regnbueflagene fra de sociale medier for at beskytte amerikanske medarbejdere. De har været udsat for alvorlige trusler og aggressive anklager, begrunder vicedirektøren videre.

En medarbejder i Chr. Hansen-koncernen skriver ifølge Børsen i et åbent brev til direktionen, at medarbejdergruppen er vred over ledelsens beslutning. Ifølge medarbejderne har ledelsen valgt at prioritere overskuddet over minoritetsansatte i koncernen.

Chr. Hansen støtter fortsat Copenhagen Pride økonomisk i år. Virksomheden deltager dog ikke synligt i paraden.

Læs også: Estland åbner op for ægteskab for alle