SAMFUND

Stemningen i top ved Pride Paraden i Hamborg

Hamborg Pride 2023 løb af stablen lørdag i det bedste solskin.
Foto: Henrik Sieben

Efter et par dage med overskyet og regn, viste vejrguderne sig fra en langt mildere side, da Hamborg Pride lørdag afviklede den store parade med flere end 100 deltagende vogne. Solen skinnede og alt i fjer, boaer, pailletter, lak, læder, og det reneste næsten ingen ting, shinede.

250.000 gik med i Christopher Street Day paraden i Hamborg. Det var i år under mottoet “Sammen mod transhad”. En parade der bød på mange flot pyntede vogne. Samt de flere hundrede tusinder tilskuere langt med ruten.

Selve Pride optoget skulle være begyndt klokken 12.00. Men først godt 40 minutter senere satte det kilometer lange optog i gang på queer- gaden Lange Reihe i St. Georg kvarteret.

Optoget var festligt. Og mange tilskuere langs ruten havde også gjort deres til, at det skulle blive en fantastisk dag for alle.

Politiet stod roligt langs sidegaderne ad ruten. Mens Hamborg Prides mange frivillige sørgede for sikkerhed og afskærmning mellem publikum og de mange vogne.

I optoget var der en lang række politiske statements blandt andre Love Wins – Ukraine Wins, og at i 96 lande verden over er homoseksualitet forbudt. Et irakisk skilt viste maleri af LGBT+ personer, der bliver hængt for deres seksualitet.

En lang række firmaer, heriblandt danske Mærsk, samt Kelloggs, og Nivea, var også på plads, med deres støtte til LGBT+ miljøet.

De mange vogne medbragte musik, der var med til at løfte stemningen blandt deltagere i paraden, og blandt publikum. Ubetinget var der mest stemning da nogle af ABBAs hits blev spillet. Men også sommerens  nyeste hit, Padam Padam, fra den australske sanglærke Kylie Minogue, var med at løfte stemningen. Og jo danske Safri Duos The Bongo Song, kan endnu.

Efter paraden var der underholdning med blandt andet udpegning af Mr Leather 2023, på CSD scenen ved den ene af Hamburgs store søer, Binnen Alster.

Se de mange stemningsbilleder fra Prideparaden lige her. (Foto: Henrik Sieben)

Mere om Hamborg Pride finder du her.

Læs også: Nominering til Danish Rainbow Awards 2023