Sejr for LGBT-rettigheder i Georgia

Georgias republikanske guvernør Nathan Deal.

Georgias republikanske guvernør nedlægger veto mod ny homolov. Det sker efter trusler fra blandt andre Disney om boykot af staten.

Der var lagt op til endnu en lov der skulle ”beskytte den religiøs frihed”. Det ville for eksempel betyde, at præster fremover kunne nægte at vie personer af samme køn. Loven ville også medføre, at religiøse organisationer kunne nægte at ansætte ansøgere, hvis deres tro strider imod organisationens.

Det fik naturligvis LGBT-miljøet på barrikaderne, og de har på det sidste fået støtte af blandt andre Disney og Marvel, som kort og godt har truet med at boykotte staten, og flytte sine aktiviteter et andet sted hen.

Det har fået den republikanske guvernør Nathan Deal til at nedlægge veto mod forslaget.

”Jeg mener ikke, at vi behøver diskriminere nogen for at beskytte religiøse samfund i Georgia”, siger han ifølge Washington Post.

Støtterne af lovforslaget er skuffede, mens guvernørens beslutning hyldes af Disney og mange andre.

Efter den amerikanske højesteret fastslog, at homoægteskaber ikke strider mod forfatningen, og skulle være lovlige i samtlige amerikanske stater er en værdikamp brudt ud.

På den ene side kæmper LGBT-aktivister for at få vedtaget lokale regler mod diskrimination. På den anden side trækker mange konservative og ofte religiøst prægede områder den anden vej.

Det afspejler hvor langt der i USA kan være mellem progressive storbyer og mere konservative landområder.

Tidligere har Indiana ændret en tilsvarende lovgivning, mens North Carolina fornylig vedtog en lov der meget minder om den der nu er afvist i Georgia.

 

Læs også: Stor sejr for LGBT-rettigheder i USA

Se også: Ret og rimelighed for homoseksuelle i mulighedernes land