KULTUR

Roskilde Festival: Sikker sex og seje tatoveringer

Foto: SH Luftfoto

AIDS-Fondet har 35 frivillige med på sommerens Roskilde Festival, som vil tale om festivalliv, tryghed og sikker sex. De frivillige har desuden pakket festivalrygsækken med merchandise og spritnye engangstatoveringer, der sælges til fordel for AIDS-Fondets arbejde.

Det såkaldte ”Frivillig-Crew”, består af 35 frivillige, som er så klar til at indtage Roskilde Festival 2015. Her vil de i dialog med festivaldeltagerne om sikker sex, grænser og om hvordan festivallen bliver en tryggere oplevelse.

– Festivalrum er meget unikke. Der er fest, farver og mange smider hæmningerne. Af samme grund kan man også komme til at overskride både andres og egne grænser for hvad er fedt og sjovt. Nogle af de tendenser der er samfundet generelt kan også blive forstærkede på godt og ondt på festivaller, siger Klaus Legau, der er direktør i AIDS-Fondet.

AIDS-Fondets FrivilligCrew vil gerne høre om festivaldeltagernes oplevelser, så de kan være med til at gøre Roskilde Festival og andre festivaller til en god og tryg oplevelse.

– Når vi ved noget mere om, hvordan festivalrummet opleves, så kan vi begynde at arbejde med at gøre det til et tryggere rum, derfor spørger vi i år deltagerne om hvilket rum der bliver skabt på Roskilde Festival, siger Klaus Legau.

Tatoveringer fra The Old Barbershop

FrivilligCrewet har også en anden stor opgave på Roskilde Festivallen: De skal nemlig rejse penge til AIDS-Fondets arbejde ved at sælge merchandise og engangstatoveringer, som er designet af drengene fra The Old Barbershop. Morten og Jonas fra The Old Barbershop vil desuden være med AIDS-Fondet på Roskilde Festivalen og hjælpe de 35 frivillige med at skabe en masse opmærksomhed om hiv.

 

Læs også: Nøgenløb og flirt på Roskilde