KULTUR

Queer Eskapisme på Horsens Kunstmuseum

Horsens Kunstmuseum sætter i en ny udstilling fokus på Queer kroppens fortællinger.
Foto: Pressebillede

Horsens Kunstmuseum sætter fokus på Queer kroppens fortællinger i en ny udstilling, der åbner lige om lidt.

Fra slutningen af august præsenterer Horsens Kunstmuseum, Matheus Tøttrup’s kunstinstallationen, Eskapisme. Udstillingen vil indeholde værker bestående af blandt andet  cementskulpturer, malerier, skitseringer og forskellige queer-artefakter.

Eskapisme er en kommentering på queer-kroppens traumer, ar og fortællinger i relation til det samfund som vi lever i. Matheus, bor selv i Horsens, og værket er skabt i samarbejde med forskellige queer-individers beretninger og kunstneren, samt hans egen personlige historie.

Formålet med udstillingen er at udfolde en fokusering på psykens flugt fra dets traumer, og et såkaldt kig ind i den sårbare fortælling queerkroppen indeholder.

Med Eskapisme har Matheus Tøttrup skabt et univers, der malerisk skriger beskueren ind i ansigtet. Skrig der bevæger sig mellem det eksplosive og poetiske. Skrig der higer efter at blive hørt og set. Skrig der indbyder til dialog. Så med andre ord en installation, der bruger alle dets medier til at belyse en meget specifik oplevelse på denne jord.

En nysgerrig pride-aktivist

Matheus Tøttrup, er en ung kunstner fra Horsens, der blandt andet har udstillet på ARoS, og så er han en af stifterne af Horsens Pride. Han står også bag Podcasten Konfus, der nysgerrigt undersøger ny perspektiver på livets store spørgsmål, fra folk der har oplevet tilstanden Konfus. Det er blevet til række samtaler med f.eks. Queer-personer der byder på alt fra transkønnethed i dagens Danmark, en Mormons Bekendelser, til livet med skizofreni. Den kan findes gratis på de almindelige platforme.

Portræt.
Foto: Privat

Fernisering og ekstra Pride åben

Der er fernisering på udstillingsprojektet mandag den 28. august kl.16-18 på Horsens Kunstmuseum

Udstillingsperiode et fra den 28. august 2023 – 1. oktober 2023.

I forbindelse med Horsens Pride lørdag den 2. september vil der på museet være udvidet åbningstid, så udstillingen vil være åben i tidsrummet kl.11.00-18.00.

Horsens Kunstmuseum har arbejdet hårdt med at skabe den nye udstilling.
Foto: Privat

Mere om Horsens Kunstmuseum finder du her.

Læs også: Sammensmeltet kunst og teknologi: Forbedring af vores oplevelser