SAMFUND

Pride interview – Lathisya Adore: Aarhus Pride er noget særligt.

Lathisya Adore skal styre slagets gang på scenen ved årets Aarhus Pride.
Foto: Pressebillede

I Aarhus er der i weekenden dømt Pride. Lathisya Adore er årets værtinde på den store pride-scene på Pier 3.

Det er Lathisya Adore der skal føre alle gennem det festlige program på scenen ved årets Aarhus Pride i weekenden.

Out & About har fået en hurtig snak med den travle dame. Hendes Facebook bugner af liv og events. Så hvad er mere oplagt end at spørge, hvordan det står til.

”Livet er skønt!!! Jeg har mere travlt end nogensinde”, fortæller Lathisya Adore.

“Man kan virkelig mærk, at Coronaen er væk. Og det er bare skønt at komme rundt i landet og møde mennesker”, tilføjer hun.

Adore har udover forberedelserne til Aarhus Pride haft gang i nye og spændende ting.

”Jeg er faktisk lige blevet færdig med et TV program. Forhåbentlig kan og må jeg fortælle meget mere om programmet om et par dage. Men jeg kan løfte sløret for, at det har premiere den 29. maj”, lyder det fra en hemlighedsfuld Adore.

Men først skal hun være værtinde ved Aarhus Pride.

”Jeg elsker Aarhus Pride og de mennesker, der står bag. Så det betyder rigtig meget at få lov at være med. Desuden er der også en en ekstra helt særlig grund”, tilføjer Adore.

”Aarhus Pride var den første Pride jeg nogensinde var til som Lathisya Adore. Jeg havde kun lavet drag i nogle måneder der. Og så det bare fedt med Pride på jysk jord!”.

At Lathisya Adore går all in kunne man se for år tilbage da hun sammen med sin far og øvrige familie og venner vandt Aarhus Prides paradepris, da de alle var udklædt i et fælles cirkustema.

Og ja, det er selv samme far, som Kristoffer Preben Frederiksen alias Lathisya Adore havde med i det succesfulde DR program “Far med fjerboa”.

Lathisya Adore har travlt med at gøre Prideoutfittene klar til lørdag.
Foto: Pressebillede

Lidt ekstra glamour

Sidste år, da Coronaen stadig herskede og ingen af de store parader kunne gennemføres, samledes arrangørgruppen bag Aarhus Pride sig  og gik alligevel ruten. Her blev Lathisya Adore også inviteret til at gå med, for at give gåturen lidt ekstra kulør og glamour.

Men behøver vi stadig en Pride spørger vi årets værtinde.

”Der er mange grunde til, hvorfor man skal afholde Pride!!! Pride startede i Los Angeles i 1966 under navnet “personal rights in defence and education”, forklarer Lathisya Adore.

Det er tydeligt, at det ligger hende meget på hjerte. Lysten til at fortælle er stor.

”Vi kæmper stadig den dag i dag for at have de samme menneskerettigheder som alle cis heteroer. Der er desværre stadig lang vej igen i hele verden. Lige nu må LGBTQ+ personer ude i verden leve med frygten for at blive fængslet. Eller dræbt bare for at være dem selv”, fortsætter hun.

Vi kæmper også for andre

”Vi kæmper ikke kun for os selv i Danmark. Vi er også med til at kæmpe og belyse, hvilke rædsler vores LGBTQ+ søskende bliver udsat for! Vi er heldigvis så heldige i Danmark, at vi kan kæmpe for dem, som ikke har de samme muligheder uden det skal koste dem deres liv”, tilføjer årets Prideværtinde.

Men gør Priden også en forskel internt i miljøet?

”Pride gør 100 procent en forskel! Pride er hele miljøets talerør for at fortælle at vi også skal være her! Men det kan også dele vandene i miljøet, for der er dem som bare ser Pride som en glimmer fest og ikke har sat sig ind i hvad Pride faktisk står for. Men der er også dem som ser det som en dag med trygge rammer for at de den ene dag på året kan være deres sande jeg i et kæmpe fællesskab af støtte”, lyder det prompte svar fra Lathisya Adore, der efterhånden har fået talt sig ret varm.

Er der styr på kjolen og outfittet til Priden på lørdag?

”Kan godt lide du kun spørg om et outfit. Jeg skal selvfølgelig have flere outfits på! Nogle er set før – andre er sprit nye. Faktisk så nye at jeg stadig er i gang med at sy dem færdige”.

Du kan opleve Lathisya Adore som værtinde, på store scene i Pride Lounge, ved Aarhus Pride på lørdag.

Læs også: Her er din Pridekalender