SAMFUND

Paven: Homoseksualitet er en synd ikke en forbrydelse.

Pave Frans kritiserer lande der har homofobiske love. Foto: Vatikanet

I et nyt interview kritiserer paven de lande, der indfører love, der kriminaliserer homoseksualitet eller det at være LBGT+ person.

Pave Frans kritiserer i et nyt interview med Associated Press lande, der har love der kriminaliserer homoseksualitet. Også de biskopper, der er enige med disse love får et ord med af paven.

”Der er behov for en forandringsproces, så vi i kirken anerkender LGBT+ personer og giver dem den respekt de fortjener”, siger Paven i interviewet.

Hele 67 lande har love der kriminaliserer sex mellem to af samme køn. Størstedelen af disse lande kriminaliserer eksplicit sex mellem mænd.

I elleve lande kan homosex staffes med døden. Seks lande som Iran, Nigeria, Saudi Arabien, Somalia og Yemen bruger dødsstraffen aktivt. Mens den i Afghanistan, Brunei, Mauretanien, Pakistan, Qatar og De Forenede Arabiske Emirater er en mulighed.

I den katolske tro er det at være LGBT+ person stadig unaturligt. Pave Frans har dog gjort det til til et princip også at nå ud til LGBT+ miljøet.

“Vi er alle Guds børn, og Gud elsker os, som vi er, og for den styrke, som vi hver især kæmper for vores værdighed”, lyder det fra Paven.

“At være homoseksuel er ikke en forbrydelse. Det er en synd, men det er også en synd ikke at have næstekærlighed for hinanden”, forklarer Paven.

Læs også: Hadforbrydeler mod LGBT+ personer steget markant