KULTUR

Pan Idræt indstillet til Kulturministerens Idrætspris

Pan Idræt spænder bredt med tilbud i 26 idrætsgrene. Her Copenhagen Frontrunnners og Pan Rugby ved Copenhagen Pride i 2010.
Foto: Brian Kjær Capkan

Pan Idræt er indstillet til Kulturministerens Idrætspris 2016.

Kulturministerens Idrætspris er på 100.000 kr. og uddeles en gang om året til en forening, et projekt eller en ildsjæl, der gør noget helt ekstraordinært for idrættens verden.

Breddeidræt på alle måder

Som begrundelse for indstillingen af Pan Idræt siger DGI i en pressemeddelelse:

”Pan Idræt er en forening i rivende udvikling. Foreningen har åbnet sig for bredden ved at lave kom-og-vær-med arrangementer og mange flere sociale arrangementer end hidtil.
Pan Idræt fokuserer meget på god kommunikation, og de har blandt andet lavet en aftale med mediet Out & About, om at der jævnligt laves historier fra foreningen på deres hjemmeside og i bladet.”

DGI fremhæver endvidere, at de ”Indstiller Pan Idræt, blandt andet fordi foreningen har en mission, og den tager socialt ansvar. De fleste medlemmer er homoseksuelle, og foreningen har særligt fokus på seksuel mangfoldighed og kønsdiversitet. Hvor de fleste medlemmer førhen var voksne, så er der nu også seniorer og børn, blandt andet på holdet regnbuefamilieidræt.”

Glæde og stolthed hos Pan Idræt

Pan Idræts formand Christian Bigom kommenterer indstillingen i en mail til Out & About, og han er glad:

”I Pan Idræt er vi utroligt glade og stolte over at være nomineret til denne fornemme pris.

Ikke mindst fordi den anerkendelse i høj grad skal sendes til vores mere end 100 frivillige ledere, trænere og projektmagere som bare knokler for fællesskabet hver dag.

Vi har i flere år arbejdet målrettet med vores ledelse, kommunikation og med at åbne klubben op for flere målgrupper og flere forskellige idrætstilbud. I dag har vi over 850 medlemmer fordelt på 26 idrætsgrene og denne her nominering bekræfter at vi må gøre noget rigtigt.

Vi sender en stor tak til DGI for at have indstillet os til prisen.

Vi ser DGI som vores absolut fortrukne samarbejdspartner når det gælder foreningsudvikling og senest har vi kick-startet et forhåbentligt flerårigt projekt om bekæmpelse af homofobi i idrætten sammen med DGI Storkøbenhavn.

Der er mange jern i ilden og forhåbentlig smelter det hele sammen og kulminerer i 2021 hvor vi sammen med Copenhagen Pride håber at kunne være værter for EuroGames og WorldPride, #Copenhagen2021.”

Prisen overrækkes af Kulturministeren

Sammen med Pan Idræt er Projekt Jump4Fun og træner i Ringkøbing Badmintonklub Torben Adolfsen indstillet af DGI til Kulturministerens Idrætspris 2016.

Ud over DGI er der en række idrætsorganisationer, der indstiller kandidater til Kulturministeriets Idrætspris 2016. Kulturminister Bertel Haarder overrækker prisen i forbindelse med den årlige idrætsreception for både medaljevindere og andre idrætsudøvere.

Læs også: Ingen pris, men pæne ord til Pan Idræt