Pan Idræt: Glæder os over DBU’s gode intentioner

Formanden for Pan Idræt, Carsten Friis Overby glæder sig over DBU nye formålsparagraffer, men vil gerne se de pæne ord udmønte sig i konkrete handlinger ude på træningsbanerne, i omklædningsrummene og i klublokalerne.
Foto: Privat (Friis Overby), Mark Hildebrandt (DBU)

Som Out & About flere gange har berørt, så er DBU’s nye formålsparagraffer en milepæl i fodboldunionens berøring med emnet ‘homofobi i fodboldverdenen.’

Pan Idræt er en af de organisationer, der har presset på i årevis for en ændring. Formanden for den københavnske LGBT-idrætsforening, Carsten Friis Overby venter dog lidt med at hæve regnbueflaget i eufori: – De gode intentioner fra formålsparagraffen skal omsættes til konkrete handlinger.

De nye paragraffer markerer et klart signal fra DBU’s nye ledelse om, at man er klar over udfordringerne på området, hvor man før har stukket hovedet i sandet, som en anden struds. Noget Pan Idræt er stødt på igennem det seneste årti. Efter vedtægtsændringen på fodboldunions årsmøde, ser man nu frem til nye initiativer på området:

– Det er glædeligt at DBU, på et politisk niveau, er rykket frem på banen og har tilføjet inklusion og seksualitet i deres formålsparagraf. Vi ser frem til spændende initiativer der kommer ud af det. Arbejdet med inklusion og homofobi i fodbold, skal omsættes til konkret handling ude på træningsbanerne, i omklædningsrummene og i klublokalerne før den giver værdi.

På den større bane har DBU allerede selv deltaget i en UEFA-konference om emnet (det europæiske fodboldforbund, red.), hvor DBU’s Mikkel Minor Jensen deltog. Out & About erfarer også, at DBU har kontakt til DIF, da det ikke kun er i fodboldens verden, at homofobien findes. Dansk Idræts Forbund er Danmarks største idrætsorganisation med knap 2 mio. medlemmer, hvori DBU er det største specialforbund med næsten 330 000 medlemmer.

På samme måde har Pan Idræt grebet tingene an, men her har man fat i DGI (Danmarks næststørste idrætsorganisation med omkring 1.5 mio. medlemmer, red.): – Pan Idræt har allerede en dialog med DGI om inklusion og homofobi i sport. Vi ser selvfølgelig også gerne DBU som en del af det fremadrettede arbejde på området. Vi stiller gerne vores erfaringer og idéer til rådighed for DBU, så der kan komme konkrete handlinger bag ordnerne, afslutter Carsten Friis Overby.