KULTUR

Out & About lukker

Diverse udgaver af Out & About de sidste par år.
Foto: Brian Kjær Capkan

Efter 196 udgivelser siden januar 2003 er LGBT-magasinet Out & About udkommet for sidste gang. Årsagen er faldende annonceindtægter. Out & About vil dog fortsat dække LGBT-miljøet online under ledelse af redaktør Brian Kjær Capkan.

Et stykke dansk LGBT-historie er nået til vejs ende med udgivelsen af Out & Abouts april-udgave. Udgivelsen bliver den sidste – ovenikøbet som en amputeret udgave med 15 sider overtaget som program af Danish Rainbow Awards.

Out & About blev oprindeligt udgivet af en kreds af LGBT-miljøets barer og caféer men siden 2016 af Rainbow Business Denmark.

Trist redaktør
”Det er utroligt trist, og jeg er personligt meget ked af det. Out & About har sin berettigelse i Danmarks LGBT-miljø, og jeg mener oprigtigt, at der skal være et trykt magasin i vores miljø, som dækker mangfoldigheden under regnbuen til glæde for både nye og gamle læsere. Jeg kan huske, hvordan Out & About var et kig ind i en ny og spændende verden, da jeg selv flyttede til København i sin tid.

At jeg siden august selv har været redaktør på magasinet, er et privilegium jeg ikke ville have været foruden, og som bygger på mine forgængere og frivillige skribenter og fotografers store arbejde”, fortæller redaktøren, som i eftermiddag har været i kontakt med de fleste frivillige skribenter og fotografer.

”Jeg nåede heldigvis at få fat i de fleste frivillige inden bestyrelsen udsendte en pressemeddelelse kl. 15, så de ikke skulle læse den triste nyhed i en mail. De fortjente i det mindste at få et opkald, og det har taget lidt tid”, fortæller Brian Kjær Capkan, som blev informeret om lukningen for tre uger siden, men siden da været holdt udenfor arbejdet omkring offentliggørelsen.

”Var jeg blevet orienteret i rimelig tid om tidspunktet for offentliggørelsen, havde vi naturligvis bragt nyheden om vores egen bortgang som de første”, siger han sarkastisk, og lægger ikke skjul på sin skuffelse.

”Jeg har talt til 10 adskillige gange de sidste par uger, men jeg vil ikke lægge skjul på min skuffelse over bestyrelsens beslutning. Jeg har ikke været en del af beslutningen, og jeg kan med min bedste vilje ikke gennemskue beslutningsgrundlaget fuldt ud. Men jeg er nødt til at tage beslutningen til efterretning, og efter påske fokusere fuldt ud på optimering af hjemmesiden, nyhedsstrømmen og salg af bannerreklamer, så vi kan danne det økonomiske grundlag for hjemmesiden.”

En rest af Out & About vil desuden leve videre i den LGBT+ guide, som er udkommet siden 1999. Den ændrer nu navn til Out & About Copenhagen LGBT+ Guide, og vil udkomme fire gange årligt.

Produktionen af guiden er udliciteret til BS-Grafisk og er uafhængig af Out & Abouts hjemmeside og redaktion.