SAMFUND

Nyt dansk LGBT-rettighedsinitiativ

Søren Laursen ved Copenhagen Pride i 2017, hvor han var forperson i LGBT Danmark. Nu er han medstifter af LGBT komiteen.
Foto: Pilu Ottosen

Tidligere forperson i LGBT Danmark står bag nyt instrument i kampen for bedre LGBT-rettigheder. Det sker i form af LGBT komiteen, som har til formål at lobby Folketinget og administrationen med mere.

Komiteen stiftes og består af de to garvede lobbyister Tina Thranesen og Søren Laursen, som gennem en lang årrække har øvet betydelig indflydelse på dansk LGBT-relateret lovgivning.

Tina Thranesen har været aktiv siden begyndelsen af nullerne, først i Trans-Danmark siden i LGBT Danmark og har siden 2000 drevet Vidensbanken om kønsidentitet, transviden.dk.

Søren Laursen har været aktiv siden begyndelsen af halvfemserne i LGBT Danmark, og har været forperson for foreningen i 1994-98 og 2014-17 og retspolitisk talsperson for foreningen siden 2001.

“Efter at have brugt overordentlig megen tid på arbejdet i organisationer finder vi, at tiden nu er inde til at fokusere på det, vi finder vigtigst og mest interessant at arbejde med, nemlig lobbyismen,” forklarer talsperson for komiteen, Søren Laursen.

“Vi har allerede gennem de sidste ti år haft et meget nært og produktivt samarbejde, så vi har stor tro på, at vi kan løfte opgaven og være med til at tage de næste skridt i retning af fuld ligebehandling,” fortsætter han.

Komiteen bliver aktiv med det samme op mod det kommende folketingsvalg.

Du kan følge med i komiteens arbejde på komiteen.dk og på Facebook her.