SAMFUND

Nykredit sætter også partnerskab med Copenhagen Pride på pause

Nykredit har på grund af den megen polemik, der på det seneste har været omkring støtten til Copenhagen Pride, valgt at sætte deres partnerskab på pause.
Foto: Bert Svalebølle

Som den første partner fra finanssektoren vælger Nykredit nu også at holde en pause fra Copenhagen Pride.

Listen af virksomheder der vælger ikke længere at støtte Priden økonomisk vokser. Således trak Nykredit sig i dag som den første partner fra finanssektoren fra Danmarks største Pride.

De slutter sig dermed til flere andre store danske virksomheder som Mærsk, Novo Nordisk, KPMG  og DI, der tidligere på ugen annoncerede at de ikke ville være at finde blandt Copenhagen Prides sponsorer i 2024.

“Desværre har de seneste måneders debat i og omkring Copenhagen Pride skabt tvivl hos os om, hvor Copenhagen Pride har sit fokus, og hvad det er for holdninger, vi som virksomhed er med til at støtte”, udtaler Trine Ahrenkiel, der er HR- og kommunikationsdirektør i Nykredit, til TV2.

Deloitte fortsætter heller ikke som hovedpartner i år. De fortsætter dog som menig partner i 2024. Supermarked-kæden Netto , har dog allerede meddelt at de forsætter som hovedsponsor også i 2024.

Domino-effekt

“Det nye i det her er, at de partnere der ikke har forlænget, de annoncerer det. Det er en ny præcedens, som blev skabt forleden. Desværre har det startet en domino-effekt, som vi kæmper med at komme ud af. Vi skal tilbage til meget tydeligt at understrege, at vores målsætning er at skabe synlighed på LGBT+ sagen. Skabe en platform for LGBT+ stemmer og kunstnere, der ikke har en stemme normalt. Og gennem stærke partnerskaber ændre LGBT+ menneskers hverdag på arbejdspladsen”, udtaler Copenhagen Prides organisatoriske forperson Benjamin Hansen i en kommentar til Out & About.

Kæmpe budget

I år lyder Pridens budget på 8,5 millioner kroner i sponsorbidrag. Det er knap en million højere i forhold til sidste års Pride. Her fik Copenhagen Pride 7,6 millioner kroner i sponsorindtægter.

Udgifterne til Priden ligger dog væsentlig højere. Sidste år blev halvdelen af udgifterne til Priden dækket ind af penge fra sponsoraterne.

I følge Benjamin Hansen kommer de mange, der hvert år deltager i i Danmarks største Pride, Copenhagen Pride til at opleve en pride, som de kender den.

Sponsorer dropper Copenhagen Pride