Ny rapport: Vores rettigheder er ikke sikrede

Det særligt bekymrende ved årets rapport – The Annual Review – er en stor stigning i hate-speech fra politikere, ministre og andre højtstående personer i en lang række lande.

Udviklingen for LGBTI-personer i Europa er kompleks. I nogle lande forværres forholdene samtidig med, at der stadig sker fremskridt i andre lande.

Den europæiske paraplyorganisation for LGBTI-organisationer, ILGA-Europe, vurderer hvert år, hvordan det går med menneskerettighederne for LGBTI-personer i de europæiske lande. Og billedet er blandet.

Det særligt bekymrende ved årets rapport – The Annual Review – er en stor stigning i hate-speech fra politikere, ministre og andre højtstående personer i en lang række lande. Og det er noget, der med det samme kan føles af LGBTI-personer i deres hverdag. Det gælder fx lande som Finland, Grækenland, Polen og Portugal.

Kronprinsesse Mary kæmper for LGBTI-rettigheder

Også i Storbritannien har den ophedede brexitdebat og den hårde tone også ført til udfald mod LGBTI-personer.

Fra ILGA-Europes direktør, Evelyne Paradis, lyder det, at rapporten, at vi ikke skal tro, at vores rettigheder er sikrede, og alt går den rigtige vej. Hun understreger også, at det er vigtigt at politikerne er deres ansvar bevidst, og vedtager love der sikrer rettigheder og selv går foran med et godt eksempel i den offentlige debat.

Du kan se hele rapporten her.

Hvis du kun vil læse rapporten om Danmark, kan du læse den her.