Med regnbuen til Bogforum 2024
Fredag d. 1. nov skydes årets bogforum i gang. Bella Centret er igen i år vært for Danmarks største bogmesse. Fra fredag til søndag strømmer forfattere, forlag og litteraturelskere til Amager. Out & About er dykket ned i det omfattende program, og har fundet oplæg med en LGBT+ vinkel.
Vi er her klar med en liste over de oplæg, som på årets Bogforum har en LGBT+ vinkel. Selvfølgelig vil Out & Abouts boganmelder også være at finde på messen, så følg endelig med på både Instagram og her på siden. Her på siden vil vi gå lidt mere i dybden med de oplæg vi deltager i. Mens du på Instagram får bog-tips og kan opleve messen i små beskrivelser og billeder.
Fredag
Kl. 12.00-12.30 hos Alpha Forlag
Debutant Sandra Møller Henriksen om aseksualitet i litteraturen
Forfatteren Sandra Møller Henriksen udgav i juni sin debutroman. Romanen hedder ‘Under atoller findes Alexander’ og handler om venskab, kærlighed, identitet og om at ændre sig.
Forfatteren vil i en samtale med litteraturformidler og konsulent Lea Fløe Christensen snakke om aseksualitet i litteraturen og i forfatterens roman.
Out & About har anmeldt romanen. Find anmeldelsen her:
Eftermiddag:
Kl. 13.00 på Debutantascenen
Anna Hechmann Knudsen som læser op af sin bog “Jeg vil gerne have angsten findes et sted i haven, et sted i æblekrattet måske”.
En bog der har en queer fortæller og en nonbinær kæreste til hovedpersonen. Bogen indeholder også nogle queer problematikker med ikke at passe ind i samfundets kasser.
Kl. 13.50-14.10 på Tranescene 1
Amalie Bremer og Tina Müller om ‘Kvindefodboldens stjerner og legender’ og Oscar Rothstein om ‘Det lysende hjerte’
Den forhenværende politiker Lykke Friis styrer en samtale om kvindefodbold. Sammen med forfatterne af to bøger om emnet, vil de snakke om hvorfor kvindefodbold først nu bliver større og større. De vil snakke om fodboldlegender og mon ikke vores alle sammens Pernille Harder er en af de helt store levende legender.
Efter samtalen signerer de alle hos Gyldendal.
Kl. 14.00-14.30 hos Alpha Forlag
‘100 ting mor og far ikke fortæller dig’ med Kaya Anna Hertz
Forfatteren arbejder med udsatte unge og queers i Odense. Med det som udgangspunkt har hun skrevet en liste på hele 100 punkter som dine forældre aldrig vil fortælle dig om voksenlivet. Kaya Anna Hertz vil læse op fra bogen, men også tage en snak om hvad det egentlig betyder at være ung i dag. Kom og lyt til forfatteren som for ikke helt så længe siden var ung, for vi må indse at de fleste forfattere har en højere alder end Kaya Anna Hertz.
Kl. 14.40-15.25 på Ny scene
Queerflygtningeliv
Queerness i arabisk litteratur hører vi ikke så tit om i Danmark, men Bogforum har planlagt dette spændende programpunkt som er en del af det officielle program. Oversætter June Dahy snakker med forfatteren til ‘Selamlik’ Khaled Alesmael om bogen og om det at være queer på arabisk. Samtalen foregår på engelsk, men bogen er udgivet på dansk hos forlaget Ti vilde heste.
Kl. 15.05-15.25 hos Lindhardt og Ringhof
En biografisk fortælling om at være homoseksuel i det vestjyske bibelbælte
Forfatterne bag bogen ‘De fortabte sønner’ snakker om bogen i samtale med Paula Larrain. Brødrene Andreas og Sune Gylling Æbelø fortæller i bogen om deres opvokset i Indre Mission i Vestjylland og miljøet der omkring.
Forfatterne signerer bagefter hos Lindhardt og Ringhof
Kl. 16.45-17.05 hos Lindhardt og Ringhof
De fortabte sønner. Oplev vinderne af årets Rainbow Award i litteratur Sune og Andreas Gylling Æbelø i samtale om skam og skyld over ikke at passe ind. Natasja Crone interviewer.
Sidst på messens første dag tager forfatterne bag ‘De fortabte sønner’ en snak med Natasja Crone om den skyld man kan føle, når man ikke passer ind og den skam som kan fylde som homoseksuel i et Indre Missionsk miljø.
Lørdag
Kl. 10.25-10.45 hos Lindhardt og Ringhof
Thomas Korsgaard i samtale med Marcus Aggersbjerg
Forfatter Thomas Korsgaard fortæller om bogen ‘Snydt ud af næsen’ til Marcus Aggersbjerg. Bogen handler om fædre, sønner og maskulinitet og indeholder 16 noveller skrevet af den anmelderroste forfatter. Thomas Korsgaard signerer bøger hos Lindhardt og Ringhof efter samtalen.
Kl. 10.50-11.15 på Børnescenen
Far & Papas store spørgeshow
Far og Papa har udgivet flere børnebøger fyldt med farver og gode spørgsmål. Forfatterne hedder Kaspar og Lambang Arianto, og de kommer og afholder et show med både fjollerier, følelser og eftertænksomhed. Udgangspunktet for bøgerne er at dyrke børns spørgelyst.
Kl. 11.00-11.45 på ny scene
Erfaring og poesi
Forfatteren bag ‘Engle’ Sebastian Nathan snakker med Elias Sadaq forfatter til ‘Djinn’ om deres digtsamlinger, og hvilken betydning poesien har i dag. Begge forfattere har delt ud af en del af deres indre liv i deres digtsamlinger, og det vil de snakke om. Samtalen vil blive styret af Ditte Nesdam-Madsen
Kl. 11.15-12.00 på Børnescenen/Meet’n’Greet
Mød Far og Papa (og Angelica)
Kom til Meet’n’Greet med forfatterne af de populære børnebøger som f.eks. Far og Papa – Hvad er døden? Du kan højest sandsynligt få et billede eller en high five af forfatterne
Kl. 12.00-12.30 hos forlaget Cobolt
Signering: Thomas Bugge og Heidi Nat og Cecilie “Q” Ravn (Snackbag Studio)
Thomas Bugge har udgivet ‘Fars Kamp’, hvor han sætter fokus på faderens rolle i 2023. De andre to har skrevet tegneserien ved navn ‘Wayfinders’, hvor de vil danne en platform for fortællinger med queer og feministiske budskaber. Begge bøger kan du få signeret, men lur mig om ikke du kan stille et spørgsmål eller få et billede også.
Eftermiddag:
Kl. 14.00-14.25 hos Strandberg Publishing
Bastian Emil Goldschmidt i samtale med Caspar Eric om ‘Rytteren og den rejsende’
Caspar Eric snakker med forfatteren til ‘Rytteren og den rejsende’ om romanen. Romanen handler om et skæbnesvanger møde mellem to mænd på en væddeløbsbane i Siena. Sammen vil Bastian Emil og Caspar snakke om forventninger og uventede møder. Efter samtalen signerer Bastian Emil Goldschmidt hans roman.
Kl. 14.00-14.45 på biografiscenen
Frödins erindringer
Ann Lind Andersen vil interviewe Peter Frödin om hans aktuelle erindringsbog. I bogen fortæller han om, hvad der har formet ham i hans arbejde og som privatperson. Sammen vil de snakke om glæde ved at vælge det positive liv.
Kl. 14.30-15.00 hos Alvilda
Mød Kaspar og Lambang Arianto
Forfatterne bag den prisvindende serie ‘Far & Papa’ signerer og skriver personlige hilsner i din Far & Papa bog.
Kl. 15.00-15.15 hos Apuleius’ Æsel
Forfatter og taxi boy: en historie om kærlighed på tværs af køn
Den finske forfatter Christer Kihlman fortæller om bogen ‘Alle mine sønner’. Bogen hvor hovedpersonen møder den smukke unge taxi boy i Buenos Aires, og alle planer ændres. Viveca Tallgren styrer samtalen og vil føre os igennem en snak om den selvbiografiske roman.
Kl. 16.50-17.10 på Tranescenen 1
Elias Sadaq og Maja Lee Langvad med Mads Jannik Holm
Sidst på lørdagen kan du opleve Elias Sadaq i samtale med Maja Lee Langvad omkring deres bøger. Elias Sadaqs bog ‘Djinn’ handler om begær og besættelse. Mens Maja Lee Langvads bog ‘Tolk’ handler om queerness og kærlighed. Deres samtale styres af litteraturformidler Mads Jannik Holm og efter samtalen signerer forfatterne hos Gyldendal
Både ‘Djinn’ og ‘Tolk’ er anmeldt her på siden.
Søndag
Kl. 11.00-12.00 hos Hi Reader
Mød Simon Zander hos Hi Reader
Forfatteren Simon Zander er kendt for flere forskellige bøger, men hans to dystopiske sci-fi bøger har LGBT+ emner og får flotte ord med på vejen. Du kan møde ham og købe hans bøger hos Hi Reader.
Kl. 12.00-13.00 hos Hi Reader
Mød forfatterparret bag ‘Maskespil’
Forfatterne Anna Toftdahl-Olesen og Kira Axelsen står bag en fantasyserie, hvor første bind er udkommet, og kan købes på standen. ‘Maskespil’ handler om både krig og kærlighed, og blev revet væk, da den udkom.
Eftermiddag:
Kl. 14.00-14.45 på Vidensscenen
Kvindehad som våben
Matilde Kimer snakker med bogaktuelle Sofi Oksanen omkring Putins Rusland og hvilke rettigheder kvinderne ikke har længere. Sofi Oksanens bog hedder ‘Samme flod to gange’ og sætter fokus på, hvordan kvindehad benyttes som et våben.
Bogen er vores anmelder i gang med og der kommer en anmeldelse her på siden
Kl. 14.00-14.28 på Bellascenen
Vi mangler et sprog for sex
Med udgangspunkt i bogen ‘Klædt af’ vil forfatteren bag, snakke med Cecilie Klint om udviklingen af vores seksuelle identitet. I talken vil Cicilie Veinø snakke om samspillet mellem magt og sex, som løgne og begær.
Kl. 15.30-15.50 hos Lindhardt og Ringhof
Oplev den prisbelønnede finske-estiske forfatter Sofi Oksaner om Samme flod to gange – Putins krig mod kvinder i samtale med Matilde Kimer
Overskriften giver næsten sig selv, men her er en samtale mellem Matilde Kimer og Sofi Oksanen om Putins krig og hvad han vil opnå ved at snakker ned til mennesker. Efter samtalen signerer Sofi Oksanen bøger.
Kl. 16.00-16.40 på Biografiscenen
Skam og skyld
Rebekka Bundgaard interviewer bogaktuelle Sune og Andreas Gylling Æbelø om at komme fra et kristen lokalsamfund og til en regnbuefamilie i København. Samtalen vil dreje sig om skam og skylden over ikke at passe ind.