SAMFUND

Mangfoldighedsevent modtager fornem pris

Foreningen Diversity Pop-Up modtager årets Plads til forskelle-pris på 100.000 kr. En pris, der uddeles af Muskelsvindfonden.
Foto: Jakob Boserup

Foreningen Diversity Pop-Up modtager årets Plads til forskelle-pris på 100.000 kr, der uddeles af Muskelsvindfonden. Diversity Pop-up er en forening, der samarbejder med klassiske brune værtshuse for i fællesskab at arrangere mangfoldighedsevents, hvor alle er velkomne.

Formålet med foreningen var oprindeligt at skabe flere trygge rum til LGBT+ miljøet i nye bydele, hvor der ikke findes en fast LGBT+ bar. Men med midlerne fra prisen kan foreningen nu brede mangfoldigheds events ud i hele landet, der udover LGBT+ miljøer også favner bl.a. handicap.

Diversity Pop-Up startede i 2019 ud med deres første koncept ”Gay Pop-Up bar”. Konceptet blev taget godt imod, og indtil videre er der afholdt events på flere forskellige værtshuse i København. Alle med stor opbakning og fremmøde. Når Diversity Pop-Up indgår et samarbejde med et værtshus, går beværtningen med til at sætte et klistermærke op. Et klistermærke, der markerer, at værtshuset er mangfoldigt, og at der er plads til alle.

I 2021 var Diversity Pop-Up også nomineret som ’Årets Forening’ til Danish Rainbow Awards.

“Det er en ære for os at modtage årets Plads til Forskelle-pris. Det er både en anerkendelse af vores arbejde fra nogen, der har arbejdet med at skabe plads til forskelle i rigtig mange år. Samtidig giver det os mulighed for at få flere frivillige til vores forening. På den måde kan vi komme ud i hele landet og skabe trygge og sikre rum for alle. Som ung er det en rigtig stor del af livet at være ude i nattelivet og drikke øl. Men det er desværre også her, man kan opleve nogle ubehagelige ting, hvis man skiller sig lidt ud fra normen. Derfor vil vi gerne være med til at nedbryde nogle af de barrierer”, udtaler Maria Jacobsen, der er næstforperson for Diversity Pop-Up.

“Vi ved, at vores arbejde rykker ved nogle barrierer. For eksempel opfordrer vi altid vores samarbejdspartnere til permanent at holde flere LGBT+ venlige events. Det har blandt andet medført, at Holmbladet Bodega på Amager nu har et fast samarbejde om Dragshows med Mizz Privileze. En kontakt de har fået gennem os – det er jo fantastisk! Og med Plads til Forskelle-prisen har vi kun fået mere energi til at forsætte”, tilføjer en stolt Maria Jacobsen.

Vigtigt med mangfoldigheden og plads til forskellighed

“Diversity Pop-Up er ikke bare en frivillig forening for festglade og rummelige mennesker – det er et særeksempel på et initiativ, der gennem samarbejde, oplysning og god energi er med til at skabe trygge rammer og muligheder for et rigtig vigtigt fællesskab for mennesker, der ikke altid er lige velkomne alle steder i samfundet. Dét skal der laves om på, og her er Diversity Pop-Up et rigtig godt forbillede. Det ligger i tråd med Muskelsvindfondens arbejde for at skabe plads til forskelle i samfundet, og vi er henrykte over, at der findes frivillige ildsjæle, der har succes med et sådant initiativ”, skriver Simon Toftgaard Jespersen, bestyrelsesformand hos Muskelsvindfonden i en pressemeddelelse.

Følg med i foreningens arrangementer her.

Læs også: Pop-up-fester med Aarhus og Aalborg Pride