Mangfoldige sommer-Skagen

Regnbueflaget har helt nye farver i Skagen. De er hentet fra maleren Krøyer.

Mens mange holder ferie, nyder et glas rose i solen og oplever landets eller udlandets fortræffeligheder så er der på toppen af Danmark Pride. Mandag d. 18. juli, er der Pride i Skagen.

Årets Pride i Skagen er et samarbejde mellem Spisestedet Baghaven og radiostationen “Radio på toppen”.

”Vi vil hylde, at alle mennesker har ret til at være, lige præcis den de er. Derfor synes vi, at Skagen har brug for en pride-parade, så vi alle kan blive mindet om det. Skagen Pride handler også om at give kærligheden mest plads. Vi vil bekræfte hinanden i, at uanset køn, pronomen eller udseende er vi her alle for at elske”, fortæller arrangørerne.

Det hele begynder klokken 13.00 ved Vandtårnet, hvor der først er velkomstale, herefter fællessang fra Højskolesangbogen. Alt dette før årets hovedtaler går på, nemlig aktivist og musikere, O/rhio!

Kl. 13.25. er der parade igennem byen som igen ender ved Vandtårnet. Herefter opfordres alle til at følge med på stranden, hvor der er  musik, badning og generel hygge. Der vil være salg af drikkevare.

”Paraden er en hilsen til alle os, der stiller spørgsmål, når nogen bliver for smalsynede. Den er en hilsen til alle dem, der er nysgerrige på de mangfoldige måder, man kan leve på. Og ikke mindst er den en hyldest til dem, der er stolte af, at vi alle er forskellige”, tilføjer arrangørerne..

Årets Pride er den anden i Skagen. Sidste år hed den Grenen Pride.

“Vi oplevede at der udover en del skagboere også kom mennesker fra hele Nordjylland for at deltage i Priden. Men også fra andre steder i Danmark”, udtaler en af initiativtagerne Niels Ove Kildahl til mediet ligeher.dk.

Han glæder sig især over at skagboerne gerne vil vise, at Skagen er et tolerant samfund, hvor der er plads til alle.

Striberne på lgbt+flaget i Skagen skiller sig ud fra det normale regnbueflag. Her har man nemlig trukket farver fra Krøyers ’Hip Hip Hurra’ over i striberne på flaget, for at understrege at Priden er i Skagen.

God Pride.

Mere om Skagen Pride finder du her.

Læs også: Her er din Pridekalender