KULTUR

Malmø bakker op om Copenhagen 2021

Malmø Kommune besluttede i går at støtte Københavns bud på værtskabet for WorldPride og EuroGames, to af verdens største LGBTQ-events. De danske arrangører glæder sig over opbakningen fra den anden side af Øresund.

”Vores ambition med Copenhagen 2021 har hele tiden været at bygge broer til resten af verden. Samarbejdet med Malmø er et stærkt vidnesbyrd om, at vores event allerede nu dækker hele regionen og rækker ud over Danmarks grænser”, fortæller Lars Henriksen, formand for Copenhagen Pride.

Copenhagen 2021 er navnet på den event, der forener WorldPride og EuroGames i København i 2021. Malmø Kommune har nu bevilliget 800.000 svenske kroner til budprocessen, som skal være med til at bane vejen for, at København kan vinde værtskabet for de to events.

WorldPride og EuroGames er aldrig før blevet afholdt på tværs af landegrænser, så udsigten til en event på tværs af Øresund vækker begejstring hos Københavns Overborgmester Frank Jensen (S):

”Med Copenhagen 2021 får vi lejlighed til at vise resten af verden de mange muligheder, der er i Greater Copenhagen. Jeg glæder mig over, at vi endnu engang får lejlighed til at flage med regnbueflaget og markere, at der er plads til alle i København. Uanset hvem du er, og hvem du elsker.”

Copenhagen 2021 vil ifølge arrangørerne tiltrække tusindvis af turister. Afholdelsen af Copenhagen 2021 vil således styrke hele Greater Copenhagens image som en LGBTQ-venlig region med plads til alle.

”Som en åben og tolerant by, der går foran i spørgsmål om lighed og menneskerettigheder, så føles det helt rigtigt, at Malmø engagerer sig i og bidrager til gennemførelsen af WorldPride og EuroGames”, fortæller Malmøs borgmester, Katrin Stjernfeldt Jammeh (S), i en pressemeddelelse. ”Jeg glæder mig til en inkluderende folkefest, som styrker vores grundlæggende værdi om alles ligeværd, såvel som vores samarbejde med København.”

Detaljerne for Malmø Kommunes deltagelse i afholdelsen afklares senere, såfremt København vinder værtskabet for WorldPride og EuroGames.