KULTUR

Måtte ikke ske: UNDSKYLD Miss OTB!

Miss OTB er både pissed og skuffet, over fejlen der koster hende muligheden for at vinde en AXGIL-award.
Foto: Lone Israelsen

Den tårnhøje drag queen Miss OTB var nomineret til en AXGIL-award, men forsvandt fra stemmelisten. Den slags fejl må bare ikke ske. Hvad gik galt?

Miss OTB havde i 2017 20 års jubilæum som drag queen, og mange af hendes fans nominerede hende til dette års Danish Rainbow Awards – AXGIL. Styregruppen bag showet som gennemgår alle forslag, og udvælger de endelige nominerede, var enige. Miss OTB fortjente en nominering. Men da afstemningen begyndte, var hun ikke på listen. Hvad gik galt?

Carsten Volden er formand for Rainbow Business Denmark, som står bag Danish Rainbow Awards – AXGIL. Han er dermed den øverste ansvarlige for LGBT-miljøets store show.

”Jeg vi gerne starte med at give Miss OTB og hendes fans en stor og uforbeholden undskyldning. Hun var rigtig nok udvalgt af styregruppen bag AXGIL-showet, men en menneskelig fejl har gjort, at hun ikke var på den liste der blev sendt til redaktionen på Out & About og til afstemning på oaonline.dk. Derfor var Miss OTBs kandidatur hverken omtalt i Out & About eller med i afstemningen”, fortæller Carsten Volden, som understreger, at det er en fejl, der bare ikke må ske.

Da fejlen blev opdaget, var afstemningen allerede godt i gang på oaonline.dk. Derfor var det ikke muligt at sætte Miss OTB på listen.

Får chancen i 2019

På grund af fejlen har styregruppen bag Danish Rainbow Awards – AXGIL allerede nu besluttet, at Miss OTB bliver nomineret i kategorien Årets drag queen i 2019. ”Det er det mindste vi kan gøre, og så må LGBT-miljøet lader stemmerne tale”, siger Carsten Volden.

Pissed og skuffet

Miss OTB er et roligt og behageligt menneske, men da Out & About taler med hende, lægger hun ikke skjul på, at hun ikke er glad for situationen. ”Jeg vil ikke lægge skjul på, at jeg er både pissed og skuffet. 2017 var mit 20. år som drag, og til august har jeg 20 års jubilæum i Copenhagen Pride. Så det var ligesom i år, det ville passe perfekt at vinde en AXGIL”, lyder det selvsikkert fra Miss OTB. Men hun har også noget at have det i:

”Det er hårdt arbejde at være drag, og jeg har virkelig kæmpet for drag-miljøet i mange år. Nogle år har jeg spurgt mig selv, om det var umagen værd at blive ved, men det er også så utroligt fedt, og der er stadig så meget at kæmpe for”, fortæller Miss OTB, som fremhæver RuPaul, og den opblomstring af drag-miljøet der er fulgt i kølvandet på RuPaul’s Drag Race.

Satser på 2019

Selvom Miss OTB er skuffet over fejlen der har slettede hende fra årets kandidatliste, så ser hun frem mod næste år: ”Jeg er superglad for allerede nu at være nomineret i 2019, og jeg er også oprigtig glad for den undskyldning jeg har fået fra Carsten Volden. Jeg har talt med ham, og det var rart. Så nu ser jeg frem mod Copenhagen Pride, hvor mit tema er superhelte og superskurke, og jeg er allerede godt i gang med at lave kostumer – og så vinder jeg en AXGIL næste år!”, slutter Miss OTB af.