SAMFUND

LGBT-rettigheder skal ind i regeringsgrundlaget

Socialdemokraternes Yildiz Akdogan opfordrer nu sine partikammerater til at reservere et særligt afsnit i regeringsgrundlaget til LGBT-rettigheder, såfremt regeringen genvælges. “Kampen for LGBT-rettigheder er ikke slut,” mener hun.

“Selvom min regering igennem de sidste fire år har forbedret LGBT-rettigheder mere end de borgerlige gjorde på ti år, så er vi ikke færdige,” forklarer Yildiz Akdogan. “Transkønnede kategoriseres stadig som psykisk syge, homoseksuelle mænd kan ikke få lov til at donere blod og trivslen blandt LGBT-personer er stadig dårligere end hos resten af befolkningen.”

Hun nævner også problemerne omkring hatecrimes og en mangelfuld seksualundervisning som områder, regeringen bør arbejde videre med.

Ifølge Yildiz Akdogan er det derfor nødvendigt, at SR-regeringen forpligter sig til at arbejde målrettet med LGBT-rettigheder i de kommende fire år, såfremt de vinder valget.

“Der er ingen tvivl om, at vi er mere ambitiøse end de borgerlige på dette område,” lyder det fra Akdogan.

Ifølge Yildiz Akdogan er det derfor naturligt, at regeringen markerer sig på LGBT-området ved at gå foran i kampen for fuld ligestilling.

“Eksempelvis er det jo håbløst, at homoseksuelle ikke kan donere blod – det er jo enormt stigmatisere og et levn fra 80’erne AIDS-frygt,” fortæller den socialdemokratiske politiker.

 

Se også: Homoseksuelles rettigheder gennem årene