SAMFUND

LGBT Komiteen kritiserer Red Barnet

Søren Laursen ved Copenhagen Pride i 2017, hvor han var forperson i LGBT Danmark. Nu er han medstifter af LGBT komiteen.
Søren Laursen ved Copenhagen Pride i 2017, hvor han var forperson i LGBT Danmark. Nu er han medstifter af LGBT komiteen. Foto: Pilu Ottosen / Out & About.

LGBT Komiteen, som blandt andet består af Søren Laursen og Tina Thranesen, kritiserer Red Barnet i diskussionen om børn og unges ret til at få frit juridisk kønsskifte.

”Red Barnet udtrykker et misforstået hensyn til barnet”, lyder det fra LGBT Komiteen der uddyber:
”Det er ikke noget godt hensyn at nægte et barn eller en ung at få juridisk overensstemmelse mellem sit udseende, sin kønsidentitet og sin officielle identitet.

LGBT Komiteen slår fast, at det er et skadeligt hensyn, at en lille pige på f.eks. fem år, som lige siden hun kunne begynde at udtrykke sig forståeligt, har insisteret på, at hun er en pige, selv om der på hendes fødsels-/dåbsattest og på hendes sundhedskort er et ulige personnummer og et drengenavn – og dermed, at hun er en dreng. Og modsat for en dreng.

LGBT Komiteen lægger vægt på, at juridisk kønsskifte alene er en administrativ ændring af personnummeret og eventuelt af fornavnet. Men en ændring, som har stor betydning for pigen eller drengens velbefindende.”Det er ikke sjovt for en lille pige eller dreng i børnehaven, skolefritidsordningen, i idrætsklubben, på biblioteket og mange andre steder igen og igen skal prøve at forklare, hvorfor der er uoverensstemmelse mellem de officielle dokumenter og det køn, hun eller han fremtræder og identificerer sig som. Og det er ikke sjovt for en pige, at der står ”William” på hendes sundhedskort, og at hendes personnummer ender på et ulige tal – et mandetal. Og det er ikke sjovt for en dreng, at der står ”Sofie” i hans pas, og at hans personnummer ender på et lige tal – et kvindetal”, forklarer Søren Laursen og Tina Thranesen fra LGBT Komiteen.

”Det er ikke sjovt for en lille pige eller dreng i børnehaven, skolefritidsordningen, i idrætsklubben, på biblioteket og mange andre steder igen og igen skal prøve at forklare, hvorfor der er uoverensstemmelse mellem de officielle dokumenter og det køn, hun eller han fremtræder og identificerer sig som. Og det er ikke sjovt for en pige, at der står ”William” på hendes sundhedskort, og at hendes personnummer ender på et ulige tal – et mandetal. Og det er ikke sjovt for en dreng, at der står ”Sofie” i hans pas, og at hans personnummer ender på et lige tal – et kvindetal”, forklarer Søren Laursen og Tina Thranesen fra LGBT Komiteen.