SAMFUND

LGBT+ Danmark åbner i Aarhus, nyt kontor på vej

LGBT+ Danmark åbner kontor i Aarhus.
Foto: Aarhus Kommune.

LGBT+ Danmark, åbner nyt kontor, for at komme tættere på jyske og aarhusianske LGBT+ aktiviteter.

For tiden arbejdes der i Aarhus hårdt på en ny LGBT+ politik, fordi man fra byens side ønsker at skabe en større tryghed for LGBT+ personer. Nu melder LGBT+ Danmark sig også på banen.

Inden for kort tid udvider foreningen med et Aarhuskontor på Frederiksgade 48B, 8000 Aarhus C.

Ifølge LGBT+ Danmark sker det på baggrund af at flere fagpersoner efterspørger rådgivning og undervisning i LGBT+ området. Samtidig dukker flere frivillige, sociale fællesskaber op under LGBT+ Danmark i Aarhus og omegnen.

“Vi oplever en stor efter efterspørgsel fra fagpersoner i Aarhus Kommune og flere steder i Jylland, der ønsker mere rådgivning og støtte i, hvordan de taler med børn og unge om køn og seksualitet. Derfor giver det rigtig god mening for os at komme tættere på. Så vi kan imødekomme den efterspørgsel og sikre, at flere fagpersoner bliver klædt på til at støtte og rådgive LGBT+ personer,” fortæller Heine Gregers Carlsen. Han er netop er blevet ansat som leder af foreningens viden- og outreachteam, samt daglig leder af Aarhuskontoret.

I øjeblikket foregår meget og mange af de samme aktiviteter hos folkene bag og dermed i LGBT+ Huset i Aarhus. Her har en frivilligkordinator fra LGBT+ Danmark også haft til huse. Men den opgave flytter nu med til det nye kontor. LGBT+ Danmark har desuden ansat yderligere en frivilligkoordinator. Begge flytter de sammen med foreningens rådgivningstilbud fra LGBT+ Huset ind i større lokaler hos foreningen Sabaah.

Udover at rådgive fagpersoner skal det nye kontor i Aarhus understøtte de mange nye frivillige, der hver uge skaber events og sociale fællesskaber for LGBT+ personer i Jylland. Det er for eksempelvis grupper som Homo med forsinkelse, Transgruppen og AURA.

Vil øge trygheden

Der kan være gode grunde til at understøtte de frivillige og øge mangfoldigheden i Aarhus. I vinteren 2022 blev et homoseksuelt par blev overfaldet foran mødestedet Sappho i Mejlgade, og der var flere tilfælde af hærværk mod Sapphos lokaler.

“Der er mange gode grunde til at udvide vores aktiviteter i Aarhus. Vi håber at ved at øge vores tilstedeværelse i byen kan være med til at skabe en mere sikker by for kommunens LGBT+ personer. Men vi ønsker også, at vi kan opbygge et mere vedvarende samarbejde med Aarhus kommune. Så deres fagpersoner, der arbejder med børn og unge, kan blive opkvalificeret i, hvordan man bedst støtter elever, der bryder med normer for køn og seksualitet,” fortæller sekretariatschef i LGBT+ Danmark Susanne Branner Jespersen.

Hvordan samarbejdet med LGBT+ Huset bliver må fremtiden vise. Men det vil nok for nogen undre og sætte gang i spørgsmålene, da de to steder, kommer til at dække  mange af de samme områder.

LGBT+ Danmarks aktiviteter i Aarhus er indtil nu finansieret med foreningens egne midler. Men på sigt håber de på en dialog med Aarhus kommune i forhold til at støtte og finansiere rådgivningen. Det kan blive en hård kamp, for i forvejen er LGBT+ Huset finansieret af kommunen. Her ønsker man samtidig øget bevillig.

Læs også: Ny LGBT+ politik på vej i  Aarhus