SAMFUND

Lars Henriksen vil på stemmesedlen til Folketinget

Copenhagen Prides forperson Lars Henriksen
Copenhagen Prides forperson Lars Henriksen vil i Folketinget.
Foto: Pilu Ottosen

Forpersonen i Copenhagen Pride Lars Henriksen springer nu ud som politiker. Han stiller op til næste folketingsvalg for partiet Frie Grønne.

Lars Henriksen, der de sidste mange år har stået i spidsen for Copenhagen Pride tager nu springet springet ind i landspolitik.

Henriksen har længe gået med et ønske om at gøre mere for klimaet.

” Kampen for klodens overlevelse kan ikke vente 5, 10 eller 20 år, fordi det er ubekvemt for os at skulle opgive noget af det, vi kan i dag. Den er en gæld min og mine forældres og bedsteforældres generationer har til ungdommen og vore efterkommere. Vi er skyld i miseren – de kræver handling – og jeg kan, personligt, ikke blot sætte mig med hænderne i skødet og lade som om, det de råber til mig, ikke trænger ind” skriver Henriksen på sin Facebook profil.

”I de sidste mange år, har jeg arbejdet for et mere rummeligt Danmark, som respekterer og skatter minoritetsborgere. Det arbejde fortsætter jeg med i Copenhagen Pride og nu også i Frie Grønne” skriver han videre i opslaget.

De Frie Grønne har i dag tre personer i Folketinget. Uffe Elbæk, Susanne Zimmer og Frie Grønnes forperson, Sikander Siddique. Alle tre er afhoppere fra partiet Alternativet.

”Jeg vil stå sammen med dem på barrikaden og forhåbentlig en dag, kunne se min nevø og hans venner i øjnene og sige: ja, vi f……. op i min generation, men jeg forsøgte ikke at løbe fra ansvaret.

Derfor Frie Grønne – jeg håber, I vil tage godt imod mig som kandidat”, slutter Henriksen sit opslag.

Det næste folketingsvalg skal afholdes inden den 4. juni næste år. Skal man tro meningsmålingerne ser det dog sort ud for partiets og Henriksens chancer for en ny periode på tinget. Partiet spås kun at få 0,2 procent af stemmerne. Der kræves mindst to procent for at komme over spærregrænsen.

Læs også: Fortællinger fra bøssernes danmarkshistorie