KULTUR

Lars Henriksen nomineret til prestigefyldt pris

Lars Henriksen holder åbningstalen ved Copenhagen Pride 2017.
Foto: Lone Israelsen

Copenhagen Prides forperson Lars Henriksen er nomineret til titlen ’Årets Københavner’.

Hvert år uddeler Politiken Ibyen-prisen i seks kategorier, og i år er Copenhagens Prides markante forperson Lars Henriksen nomineret i kategorien Årets Københavner.

Ifølge Politiken fejrer Ibyen-prisen de steder og personer, der har gjort noget ganske særligt for København i det forgangne år. Der er i alt 30 nominerede i seks kategorier.

I motiveringen for nomineringen af Lars Henriksen skriver Politiken:

”Lars Henriksen har som forperson i Copenhagen Pride de seneste år gjort en utrættelig indsats for LGBTQI-miljøets rettigheder. Det årlige pride-optog og de mange omkringliggende arrangementer har gang på gang samlet titusindvis af mennesker i gaderne, og minsandten om ikke Copenhagen Pride med Lars Henriksen i spidsen nu også har fået den enorme WorldPride, verdens største arrangement af sin slags, til København i 2021. ”Det bliver regnbuer over hele byen og hele byen skal være med”, lød den glade melding fra organisationen, mens Lars Henriksen også fremhævede Danmark som ”et super godt eksempel for resten af verden, og København er flere gange blevet kåret til den mest LGBT-venlige hovedstad”. Det kan vi især takke Lars Henriksen og Copenhagen Pride for.”

Flotte ord fra Politiken, som Lars Henriksen kvitterer for på Facebook:

”Jeg har svært ved at forestille mig, at jeg kan vinde – men alligevel bliver jeg super glad for hver eneste stemme. Hvis du ikke har stemt endnu, kan du endnu nå det – og hvis du har, bliver jeg glad, hvis du deler linket med en opfordring til at “kaste” en stemme i min retning. Til gengæld lover jeg at fortsætte med at arbejde for det bedste København for ALLE!”

Ibyen prisen uddeles også til Årets restaurant, Årets café, Årets bar, Årets sted i byen og Årets musiknavn.

Afstemningen løber frem til midnat søndag 13. maj, og du stemmer her, hvor du også kan se de øvrige kandidater.

Vinderne afsløres til prisuddelingen for Ibyen-prisen 2018, der finder sted fredag 25. maj fra kl. 16.30 og resten af aftenen i Byhaven Pumpehuset ved Vesterport St. Her lover Politiken en kæmpe fest med flere koncerter, dj’s, konfettikanoner og øl i hanerne.

Årets københavner 2017 var den nu tidligere teknik- og miljøborgmester i København Morten Kabell.