Københavnske borgmestre støtter bud på WorldPride

Samtlige syv borgmestre på Københavns Rådhus støtter Copenhagen Prides bud på WorldPride i 2021.
Foto: Brian Kjær Capkan

I et støttebrev til Copenhagen Pride bakker alle syv københavnske borgmestre op om at få WorldPride til København i 2021. Copenhagen Prides formand er ”begejstret over politikernes støtte”.

”De københavnske politikeres opbakning til mangfoldighed er unik i en global kontekst,” forklarer Lars Henriksen, formand for Copenhagen Pride. ”I mange lande kan man ikke i tryghed male regnbueflag på kinderne – så vi glæder os til at byde hele verden velkommen til den folkefest, som Copenhagen 2021 bliver.”

’Copenhagen 2021’ er navnet på den event, som Copenhagen Pride og Pan Idræt ønsker at skabe ved at vinde værtskabet om WorldPride og EuroGames 2021. Med et støttebrev fra kommunens syv borgmestre er de to foreninger nu lidt tættere på målet.

Brevet er stilet til medlemmerne af InterPride, som på en generalforsamling til næste år stemmer om værtskabet for WorldPride. Her skriver de syv borgmestre eksempelvis, at kommunen er ”fast besluttet på at gøre dette til en event i verdensklasse, som forandrer folks liv – i København og ude i verden.”

Lars Henriksen forklarer, at en del af formålet med Copenhagen 2021 netop er at fremme LGBTQ-personers rettigheder: ”I mere end 70 lande er det stadig ulovligt at dyrke sex med en person af samme køn. Og herhjemme er vi altså heller ikke i mål med ligestilling for LGBTQ-personer. Når folk tager hjem fra København i 2021, så skal de være klædt på til at tage kampen op.”

Man har før set politisk opbakning til WorldPride-bud i andre byer, men det er historisk, at en kommune investerer så mange ressourcer allerede i budfasen. Hvis det lykkes at vinde buddet om WorldPride og EuroGames, så vil det være første gang, at de to events afvikles samlet.

På nuværende tidspunkt har St. Pete Pride i Florida udvist interesse for at byde på værtskabet for WorldPride i 2021, men flere byer kan stadig melde sig på banen.

Læs også: København har afleveret bud på WorldPride-værtskab