KULTUR

Københavns Rådhus finder penge til digital Copenhagen Pride

Copenhagen Pride parade 2017.
Foto: Pilu Ottosen

Budgetpartierne på Københavns Rådhus afsætter 300.000 kroner til en digital udgave af Copenhagen Pride til august.

Som følge af Covid-19-krisen og det deraf følgende forsamlingsforbud står det klart, at det ikke er muligt at gennemføre Copenhagen Pride Week, som man sædvanligvis har set det.

Men det har ikke slået arrangørerne af Copenhagen Pride Week ud. Her gik man i tænkeboks, fandt idéer til at nytænke Priden under de nuværende begrænsninger og etablerede samarbejder med nye aktører til at understøtte idéerne.

Det kvitterede budgetpartierne på Københavns Rådhus for, da de forhandlede om de såkaldte overførselsmidler. Her afsatte Radikale Venstre, SF, Socialdemokratiet, Enhedslisten, Alternativet og Venstre 300.000 kroner til at understøtte, at Copenhagen Pride kan ‘afholdes i et alternativt format’.

“Copenhagen Pride Week er en festival, som handler om rettigheder, liv og udfordringer for LGBTI+ personer, og mange medborgere er afhængige af festivalen for at kunne leve deres liv. Vi kan ikke sætte rettighedskampen på pause i et år. Derfor er det for partierne bag budgetforliget ikke en mulighed helt at aflyse. Vi var enormt glade for at se, at folkene bag Copenhagen Pride har tænkt sig at gennemføre så meget som muligt ved hjælp af nye teknologiske muligheder,” udtaler budgetordfører for Radikale Venstre, Tommy Petersen til Out & About.

Tommy Pedersen, Radikale Venstre.
Foto: Pressefoto

Hvad denne nytænkning af Copenhagen Pride Week konkret vil indebære, løftes sløret ikke for endnu.

Ifølge forperson for Copenhagen Pride, Lars Henriksen, vil der dog blive arbejdet med at digitalisere både menneskerettighedsprogrammet og kulturprogrammet. Paraden vil ikke være mulig at gennemføre i nogen fysisk form, da man ikke ønsker at skabe et format, der kan inspirere til sammenstimlen. Men København skal naturligvis bades i regnbuens farver, og derfor planlægges der aktiviteter, der stadig skaber synlighed og inspiration.

“Vi er enormt glade for at Københavns Rådhus har valgt at støtte Copenhagen Pride i en vanskelig situation, hvor vi med væsentligt færre indtægter end i andre år stadig arbejder benhårdt på at sikre en spændende, nærværende og nyskabende Copenhagen Pride Week 2020.”

Digitale formater i dette omfang er nyt for os, og vi er enormt spændte på at løfte sløret for nogle meget spændende initiativer, som vil give endnu flere mulighed for at deltage i vores arrangementer, og som vi håber, kan inspirere andre arrangører til også at tænke i nye formater.

Årets pridetema er netop – solidaritet. Vi synes, vi har en stærk forpligtelse overfor LGBTI+ miljøet og overfor byen, til at sikre, at vi også i år skaber en ambitiøs Copenhagen Pride Week, som indgyder håb og giver energi til alle deltagere”, siger forperson Lars Henriksen.

Forperson for Copenhagen Pride, Lars Henriksen
Foto: PR

Initiativerne skal vise vejen for andre arrangører til, hvordan man kan indtænke større deltagelsesmulighed i festivalformater, integrere IT- og anden teknologi bedre og ikke mindst tænke i bæredygtige løsninger. Derfor skal Copenhagen Pride afholde aktiviteter, der engagerer og vidensdeler i festivalmiljøet.

 

Læs også: Copenhagen Pride Week 2020 aflyses ikke

Se også: Copenhagen Pride