KULTUR

Jailhouse Restaurant – så lækkert som hjemme hos mor

Tremmerne er tilbage i vinduerne på Jailhouse Restaurant.
Foto: Pilu Ottosen

Den hyggelige Jailhouse Restaurant har sat nye standarder for fængselsmad. Konceptet er enkelt: Det skal være god dansk velsmagende mad, som mor laver den, og der skal være rigeligt af den til favorable priser.

Vi har sat os godt til rette i den lyse og enkelt indrettede Jailhouse Restaurant, som ligger på etagen over Jailhouse Bar. Solen stråler gennem tremmerne for vinduerne, krydderurterne på borderne sender friske dufte, og ude på Studiestræde er en mindre flok turister af hankøn ved at tage en usie foran Jailhouse.

Eva kommer ind, hilser pænt på, og sætter sig ved bordet. Hun overtog Jailhouse sammen med sin mand Ole fra sønnen Carsten i 2012. Vi får selskab af Niels, der har det daglige ansvar for restauranten sammen med Eva og Oles anden søn, kokken Thomas.

Niels startede som bartender i baren, men da Eva og Ole ville genåbne restauranten i 2013  kunne han straks se mulighederne. -Jeg synes virkelig godt om Evas ide med at genåbne restauranten med et dansk tema, og hvor vi søgte tilbage til rødderne. Det hele endte med at Thomas og jeg foreslog, at vi sammen overtog ansvaret for restauranten. Heldigvis sagde hun ja, og det første jeg gjorde var, at sætte tremmerne tilbage i vinduerne.

Familieforetagende

Thomas har tidligere arbejdet på forskellige restauranter i udlandet, men er glad for at være tilbage i København. -Der var ikke så meget at tænke over, fortæller Thomas. -Jailhouse er jo et familieforetagende, og ideen om en restaurant med dansk mad synes jeg var god.

Men det er også en kæmpe udfordring. Folk har store forventninger, og ved udmærket godt hvordan en klassisk dansk ret skal smage. Den skal smage som hjemme hos mor, og saucen skal hænge ved!

Han tilføjer, at de gør meget ud af, at menuen er lavet af årstidens friske råvarer, og at kvaliteten er høj. Der skal også være mad nok, så ingen går sultne fra restauranten.

Mors kødgryde

Når man nu ikke kan besøge mors kødgryder hjemme i provinsen i tide og utide, så er Jailhouse Restaurant et fantastisk alternativ. Man føler sig velkommen, stemningen er afslappet, og den lækre mad kommer på fade, og så rækker man til. -Ligesom hjemme hos mor.

En menu på Jailhouse Restaurant består af forret, hovedret og dessert, og koster kun 160 kroner. Man kan også vælge hovedretten til 80 kroner, og forret eller dessert til 40 kroner.

Den dag interviewet foregik var forretten en lækker og velsmagende tomatsuppe, som med sin kraftige smag og fyldige konsistens ledte tankerne hen på solmodne tomater. Hvilket en tomatsuppe også bør gøre, men som man desværre sjældent oplever. Men her var den, og serveret med hjemmebagt brød var den et dejligt lille måltid i sig selv.

Hovedretten var en gammel klassiker. Dansk hakkebøf med nye kartofler, stegte løg, syltede agurker og en velsmagende sauce. Bøffen var stegt perfekt, og saucen var velafstemt, og hang ved kartoflerne, men uden at være for fed.

Desserten var en lækker cremet solbærmousse med friske solbær. Vi kunne ikke undlade at lægge mærke til, at nabobordet begejstret bestilte en ekstra.

Du kan se mere på www.jailhousecph.dk

 

Foto: Pilu Ottosen
Foto: Pilu Ottosen
Foto: Pilu Ottosen